Taşeron KİT işçileri kadro talep ediyor

KİT-DER, kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan 90 bin taşeron işçisinin kadro talebinin bir an önce sonuçlandırılmasını talep ediyor.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Taşeron İşçileri Derneği (KİT-DER), kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan 90 bin taşeron işçisinin kadro talebini gündeme taşıdı. Dernek, taşeron işçilerin haklarını savunmak amacıyla 19 KİT kurumunda çalışan bu işçilerin kadro hakkına kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor. KİT-DER Genel Başkan Yardımcısı Selim Ülger, derneği kurmalarına neden olan 90 bin işçinin kadro talebinin 1 yılı aşkın süredir yerine getirilmediğini söyledi. 

Ülger, bakanlarla yapılan görüşmelerde kadro talebinin gündeme geldiğini ancak çözüm sağlanamadığını belirtti. "Sayın Vedat Bilgin zamanında bitmiş bir dosyamız vardı, ancak bu dosya Sayın Vedat Işıkhan’a devredildi ve kadro talebimiz yine karşılanmadı. Maaşlarımız 17 bin ile 25 bin TL arasında değişiyor ve Ankara'da kiralar 15 bin TL'den başlıyor. Bu durumda geçinmekte zorlanıyoruz. Bakanlarımızdan, en azından kat sayı farklarında bir düzenleme yapmalarını ve 90 bin işçimizin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz" diyen Ülger, kadro talebinin acilen sonuçlandırılmasını istedi.

Derneğin hukuk müşaviri Avukat Kerim Bahadır Ertaş, 90 bin taşeron işçisinin kadroya geçebilmesi için hukuki süreçlerin engel teşkil etmediğini, ancak bu konuda herhangi bir adım atılmadığını ifade etti. "İşçiler, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçemeyen ve aynı kurumda, aynı işi yapan diğer kadrolu personelden daha düşük maaş alan işçilerdir. Bu durum, hukuksuz bir farklılığa yol açıyor. Kadro alımının önündeki hukuki engeller açıkça aşılabilirken, şu ana kadar bu konuda adım atılmadı. Bizler de hukuki mücadelenin takipçisiyiz" dedi. 

KİT-DER, mağduriyetlerin giderilmesi ve taşeron işçilerinin kadro taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini vurguluyor. Dernek, hükümet yetkililerinden ve bakanlardan çözüm bekliyor.

Bakmadan Geçme