• Haberler
  • Aktüel
  • TBMM araç filosunun toplam kasko bedeli dudak uçuklattı

TBMM araç filosunun toplam kasko bedeli dudak uçuklattı

TBMM'nin 223,9 milyon TL değerindeki araç filosu, lüks ve zırhlı araçlarıyla dikkat çekti.

TBMM Genel Sekreterliği, Meclis envanterindeki 183 aracın kaskosu için Elektronik Kamu Alımları Platformu üzerinden ihale açtı. "Zorunlu Mali Sorumluluk ve Genişletilmiş Kasko Sigorta" ihalesi kapsamında, araçların detaylı kasko değerleri ortaya çıktı.

Birgün gazetesinden Mustafa Bıldırcın'ın haberine göre, Meclis envanterindeki araçların yedisinin 2024 model, 20’sinin 2023 model, altısının ise 2022 model olduğu belirtildi. Araçların önemli bir kısmı lüks sınıf araçlardan oluşurken, en dikkat çekici detaylardan biri iki adet zırhlı "Mercedes Benz S 600 L" aracın kasko ve zırh bedelleri oldu. Bu araçların kasko değeri 9 milyon 7 bin TL iken, zırh bedelleri 2,5 milyon TL olarak açıklandı.

Meclis envanterinde ayrıca, 2023 model 20 adet TOGG T10X Uzun Menzil aracın yer aldığı belirtildi. TOGG marka araçların kasko değeri toplamda 34 milyon 580 bin TL’ye ulaşıyor. Bu kapsamda, TBMM’ye ait envanterde bulunan lüks ve zırhlı araçların toplam kasko değeri 223,9 milyon TL’yi buldu.

Dikkat çeken bir başka detay ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kullandığı Audi A8 Long model aracın da bu ihale kapsamında olması. Aracın kasko değeri 4 milyon 552 bin TL olarak belirlendi. Meclis'in açtığı kasko ihalesi, araç filosunun göz kamaştırıcı büyüklüğünü ve değerini gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme