• Haberler
  • İşçi
  • TBMM Başkanlığı'ndan öğrencilere yönelik zorunlu eğitim duyurusu

TBMM Başkanlığı'ndan öğrencilere yönelik zorunlu eğitim duyurusu

TBMM Başkanlığı, Üniversite ve Meslek Lisesi öğrencilerine zorunlu staj, bilgilendirme ve beceri eğitimi için başvuru sürecini duyurdu.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine yönelik zorunlu staj, bilgilendirme eğitimi ve beceri eğitimi düzenlemeleri hakkında duyuru yaptı.

Üniversite öğrencileri için zorunlu staj ve bilgilendirme eğitimi (isteğe bağlı) başvuruları 15 Şubat – 15 Mart 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Meslek lisesi öğrencileri ise beceri eğitimi için 01 Nisan – 30 Nisan 2024 tarihleri arasında başvurabilecekler. Başvuruların sadece https://www.tbmm.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacağı belirtilirken, şahsen veya posta yoluyla yapılan başvuruların dikkate alınmayacağı vurgulandı.

Başvuru için gerekli belgeler arasında üniversite öğrencilerinin staj başvurusunda, öğrenci belgesi, staj zorunluluk belgesi, başarı durumunu gösteren belge, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununa dair belge, kimlik kartı fotokopisi ve engelli öğrenciler için güncel engelli raporu fotokopisi yer alıyor.

Bilgilendirme eğitimi başvurusunda bulunacak üniversite öğrencileri için ise öğrenci belgesi, başarı durumunu gösteren belge, kimlik kartı fotokopisi ve engelli öğrenciler için güncel engelli raporu fotokopisi talep ediliyor.

Becerilere yönelik eğitim için başvuracak olan meslek lisesi öğrencilerinin ise öğrenci belgesi, beceri eğitimi almasını gösteren belge, sınıf ortalamasını gösteren belge, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi sertifikası, kimlik kartı fotokopisi ve engelli öğrenciler için güncel engelli raporu fotokopisi sunmaları isteniyor.

Konuyu ilişkin duyuru şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE
ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE BECERİ EĞİTİMİ
YAPILMASINA İLİŞKİN DUYURU

 

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Birimlerinde Zorunlu Staj, Bilgilendirme Eğitimi ve Beceri Eğitimi Görecek Olan Öğrencilerin Belirlenmesi ile Görev ve Sorumlulukları Hakkında Yönerge kapsamında zorunlu staj, bilgilendirme eğitimi ve beceri eğitimi yaptırılacaktır.

Üniversite öğrencileri için zorunlu staj ve bilgilendirme eğitimi (isteğe bağlı) başvuruları 15 Şubat – 15 Mart 2024 tarihleri arasında, Meslek Lisesi öğrencileri için beceri eğitimi başvuruları ise 01 Nisan – 30 Nisan 2024 tarihleri arasında, https://www.tbmm.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Zorunlu Staj başvurusunda bulunacak üniversite öğrencileri;
1 - Ön lisans ve lisans programlarında öğrenci olduğuna dair öğrenci belgesinin aslı veya onaylı sureti (Yurtdışında okuyanların ön lisans ve lisans programlarında öğrenci olduğuna dair öğrenci belgesinin aslının tercümesi yapılmış, konsolosluk onaylı sureti)
2- Okullarından alacakları staj zorunluluk belgesi
3- Başarı durumunu gösterir belge (Transkript)
4- 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 87 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi gereği, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta priminin bağlı bulunduğu öğretim kurumu tarafından ödeneceğini gösterir belge
5- Kimlik Kartı (Nüfus cüzdanı) fotokopisi
6- Başvuruda bulunacak engelli öğrenciler için güncel engelli raporu fotokopisi

Bilgilendirme Eğitimi başvurusunda bulunacak üniversite öğrencileri;
1- Ön lisans ve lisans programlarında öğrenci olduğuna dair öğrenci belgesinin aslı veya onaylı sureti (Yurtdışında okuyanların ön lisans ve lisans programlarında öğrenci olduğuna dair öğrenci belgesinin aslının tercümesi yapılmış, konsolosluk onaylı sureti)
2- Başarı durumunu gösterir belge (Transkript)
3- Kimlik Kartı (Nüfus cüzdanı) fotokopisi
4- Başvuruda bulunacak engelli öğrenciler için güncel engelli raporu fotokopisi

Beceri Eğitimi başvurusunda bulunacak meslek lisesi öğrencileri;
1- Öğrenci belgesinin aslı veya onaylı sureti
2- Okulunda alacağı onaylı 3308 sayılı Kanun kapsamında beceri eğitimi almasını gösteren belge (Zorunlu olduğuna dair yazı ve işletme eğitim günleri)
3- 9 ve 10’nuncu sınıf ortalamasını gösterir belge (Transkipt- Mühürlü ve İmzalı)
4- Okulda temin edilecek “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi”ni aldığına dair sertifika/belge ve resmi yazı
5- Kimlik Kartı (Nüfus cüzdanı) fotokopisi (Kimlik Kartının fotoğraflı olması zorunludur)
6- Başvuruda bulunacak engelli öğrenciler için güncel engelli raporu fotokopisi

Üniversite öğrencileri için zorunlu staj ve Bilgilendirme Eğitimi bölüm tablosunu görmek için tıklayınız.

Meslek Lisesi öğrencileri beceri eğitimi alan/dal tablosunu görmek için tıklayınız.

Not: (Beceri Eğitimi başvuruları için başvuru sistemi 01.04.2024 tarihinde açılacaktır.)

BAŞVURUDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYINIZ. (Üniversite öğrencileri için)
 

Bilgi İçin:
TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı
(0312) 420 66 08
(0312) 420 66 10
(0312) 420 66 12
(0312) 420 69 57

Bakmadan Geçme