TBMM'de güvenlik önlemleri artırıldı

Anayasa gereği Meclis'te yeni yasama dönemi 1 Ekim'de başlıyor. 1 Ekim öncesindeyeni güvenlik tedbirleri devreye girdi, ziyaretçilere yönelik özel düzenlemeler yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 1 Ekim'de başlayacak yasama yılı öncesinde yeni güvenlik tedbirleri devreye girdi, ziyaretçilere yönelik özel düzenlemeler yapıldı.

Mecliste yeni yasama dönemi öncesinde güvenlik önlemlerini genişleterek Dikmen Kapısı'na ikinci bir güvenlik noktası kurdu. Bu yeni düzenlemeyle sadece ziyaretçilerin kullanacağı bir giriş oluşturuldu. Ziyaretçiler, girişte alacakları bölgesel izne sahip kartlarla Meclis'in belirli bölümlerine erişebilecek. Ayrıca, araç trafiğini hafifletmek amacıyla ziyaretçi araçlarının otoparkta bırakılması için yeni bir sistem devreye alındı. Dikmen girişinde yaşanan yoğunluğun bu yeni düzenlemeyle önemli ölçüde azalması bekleniyor.

Meclis'in güvenlik tedbirleri yalnızca kapılarla sınırlı değil. Meclis ve çevresi toplamda 1167 kamera ile 7 gün 24 saat izleniyor. Bu kameralarla alınan anlık görüntüler, güvenlik birimleri tarafından sürekli takip edilerek olası tehditlere karşı anında müdahale edilebilecek bir yapı kuruldu.

Yeni yasama yılı için görevlendirilen güvenlik personeline de özel eğitimler veriliyor. Kriz yönetimi ve psikolojik destek eğitimlerinden geçen personel, yaşanabilecek olağanüstü durumlara karşı daha hazırlıklı olacak. Bunun yanı sıra, Meclis'te temizlik ve tadilat çalışmaları da devam ediyor. Kulislerden komisyon salonlarına kadar birçok alanda bakım ve onarım çalışmaları tamamlanıyor.

 

Bakmadan Geçme