TBMM Genel Kuruluna panik düğmesi

Yeni yasama yılı öncesinde TBMM Genel Kurulu'na panik butonu yerleştirilerek sağlık hizmetlerinin etkinliği artırıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2 aylık aranın ardından yeni yasama yılına 1 Ekim'de başlayacak. Meclis'te gerçekleştirilen tadilat, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Genel Kurul salonuna rahatsızlık durumunda sağlık görevlilerinin kısa sürede müdahale edebilmesi için panik butonu yerleştirildi.

TBMM’de 28'inci dönemin 2'nci yasama yılı faaliyetleri 30 Temmuz’da sona erdi. Yeni yasama yılı öncesi tatile giren Meclis'te, tadilat ve bakım işlemleri tamamlandı. TBMM içerisinde ve hizmet binalarında çevre düzenlemeleri, iktidar ve muhalefet kulisleri, grup toplantı salonları, milletvekili odaları, grup başkanları ve başkan vekillerinin odaları, komisyon toplantı salonları ve basın toplantısı salonlarında periyodik bakım yapıldı. Ayrıca, TBMM Şeref Kapısı merdivenleri ve Dikmen Kapısı’nda plaka tanıma sistemi ile misafir araç otoparkında değişiklikler gerçekleştirildi. TBMM bilişim sistemlerinin altyapısında bakım ve işlerlik testleri, sistem odalarında yük testleri ve güvenlik kontrolleri de yapıldı.

Yeni yerleştirilen panik butonu, Başkanlık Divanı'nın bulunduğu bölüme konuldu. Butona basılması durumunda, görüşmeler sırasında rahatsızlanan milletvekillerine sağlık görevlilerinin 1 dakika içinde müdahale etmesi planlanıyor.

1 Ekim'de TBMM Atatürk Anıtı'nda bir tören düzenlenecek. Ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında Genel Kurul toplanacak ve oturumun ardından tören alanında bir resepsiyon gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme