• Haberler
  • Memur
  • TBMM Genel Kurulunda 'sokak hayvanları' tartışması

TBMM Genel Kurulunda 'sokak hayvanları' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda sokak hayvanları tartışması gerginliğe neden oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, grup başkanvekillerinin konuşmaları sırasında "sokak hayvanları" tartışması yaşandı.

Genel Kurul oturumuna Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlık etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Dün sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemenin Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülmesine başlandı. Hepimiz tanık olduk ki TBMM'ye asla yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. Günaydın, Meclis kapısının barikatlarla kapatıldığını belirterek, "Canlıyı yaşatmaya yönelik tutum alan sivil toplum kuruluşları içeriye sokulmamaya çalışıldı. Meclisin koridorlarında polisler, milletvekili eşliğinde salona girmeye çalışan yurttaşları engelledi" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise "Milletin iradesinin tecelligahı olan milletvekillerinin 10 yaşında bir kız çocuğunu kaybetmiş gözü yaşlı anneye parmak sallayarak, 'Bu kadının burada ne işi var?' demesi bütün vicdanları yaralamıştır" diyerek tepkisini dile getirdi. Akbaşoğlu, "Sokak köpeklerinin de hakkını koruyacağız, çevrenin de hakkını koruyacağız ama mutlaka yavrularımızın da hakkını sonuna kadar koruyacağız" diye konuştu.

Günaydın, Akbaşoğlu'nun sözlerine, "İstanbul ve Ankara, 25 yıl AKP'li belediye başkanları tarafından yönetildi. Bugün bu memlekette sokaklar güvenli değilse, bu, vizyonsuz AKP yönetiminin bir sonucudur" şeklinde yanıt verdi.

Akbaşoğlu, yeniden söz alarak, "Biz ne yaptığımızın farkındayız. Milletimizin gündemi neyse o gündem bizim gündemimizdir. 'Yakala, kısırlaştır, tut, sahiplendir' şeklinde bir düzenleme getiriyoruz" dedi. Akbaşoğlu, 18 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı görevinden alınn ve Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçilen  Metin Kıratlı ile alakalı iddialar konusunda da şunu söyledi: "Metin Kıratlı’yla ilgili yemek faturasından bahsedenler, bu faturayı ibraz etmek mecburiyetindedirler. Aksi halde müfteri ve yalancı konumuna düşer." 

Günaydın, bu sözlere karşılık, "Sen milletvekilisin, böyle laflar edemezsin. 'Şerefsizsin' gibi ifadelerle siyaset yapamayız" diyerek tepki gösterdi. Akbaşoğlu, "Şerefsiz kelimesini kullanmadım, 'Müfteri' kelimesini kullandım" karşılığını verdi.

 

Bakmadan Geçme