• Haberler
  • Memur
  • TBMM önündeki Öğretmenlik Meslek Kanunu protestosunda 11 eğitimciye gözaltı

TBMM önündeki Öğretmenlik Meslek Kanunu protestosunda 11 eğitimciye gözaltı

Eğitim-Sen üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto etmek için Meclis önünde basın açıklaması yapmak istedi, ancak polis müdahalesiyle karşılaştı ve 11 öğretmen gözaltına alındı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, 'Gözaltındaki arkadaşlarımızın can güvenliğinden emin olmak ve bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz' dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto etmek amacıyla Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyelerinin yürüyüşüne polis müdahale etti. Müdahale sırasında 11 öğretmen gözaltına alındı ve biber gazı kullanıldı.

Polis Müdahalesi ve Gözaltılar

Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde polis ablukasını aşarak yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet polislerinin sert müdahalesiyle karşılaşan eğitimciler, yoğun biber gazına maruz kaldı. Müdahale sonrası Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, "Gözaltındaki arkadaşlarımızın can güvenliğinden emin olmak ve bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz" dedi.

"Bizi Kandırdınız"

Basın açıklamasına izin verilmemesine tepki gösteren Irmak, "Bu barikatlar tarikat yurtlarında çocuklara cinsel istismarda bulunanlara, beşli çetelere kurulmuyor. Bizi sabahtan beri yoruyorsunuz. Bizi kandırdınız. 'Yasa, yasa' dediniz. Biz o yasaları sizden daha iyi biliyoruz. Uyguladığınız faşizm. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar Milli Egemenlik Parkı'nda nöbete devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

11 Öğretmen Gözaltında

Yürüyüş sırasında polis sık sık dağılma uyarısı yaparken, eylemlerine devam eden öğretmenler polis müdahalesiyle karşılaştı. Müdahale sonrası 11 öğretmen gözaltına alındı. Eğitim-Sen üyeleri, gözaltına alınan öğretmenler serbest bırakılana kadar Meclis'in yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı'nda nöbet tutacaklarını belirtti.

 

Bakmadan Geçme