• Haberler
  • İşçi
  • TCMB Başkanı Karahan'dan asgari ücret ve kira fiyatları açıklaması

TCMB Başkanı Karahan'dan asgari ücret ve kira fiyatları açıklaması

Şehir hastanelerindeki devasa boş alanlar için halkın parasının gereksiz yere ödendiği, kiraların metrekare bazında hesaplandığı ortaya çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın Üçüncü Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Karahan, 2024 sonu enflasyon tahmininin yüzde 38, 2025 için yüzde 14 ve 2026 için yüzde 9 seviyesinde sabit kaldığını belirtti. Ayrıca, kira fiyatlarında düşüş sinyalleri olduğunu ve enerji fiyatlaŞehir hastanelerindeki devasa boş alanlar için halkın parasının gereksiz yere ödendiği, kiraların metrekare bazında hesaplandığı ortaya çıktı.rındaki artışların enflasyon üzerindeki etkisinin sınırlı olduğunu vurguladı.

TCMB Başkan Yardımcısı Hatice Karahan, kira fiyatları ve yüzde 25 sınırının kaldırılması konusundaki soruları yanıtlayarak, öngörülerin kira fiyatlarında düşüş sinyalleri gösterdiğini ve bu durumun ek enflasyonist baskıya işaret etmediğini ifade etti. Karahan, elektrik ve doğalgaz zamlarının sınırlı bir etkisi olduğunu ve enerjiye dair harcamaların hanehalkı bütçesindeki payının düştüğünü belirtti.

Asgari ücretle ilgili olarak, Karahan, Merkez Bankası'nın asgari ücret konusunda karar verici veya tavsiye kurumu olmadığını, ancak tahminlerde bulunurken yetkililer tarafından yapılan açıklamaları göz önünde bulundurduklarını söyledi. Karahan, fiyat istikrarının sağlanmasının toplumsal refaha büyük katkı sağlayacağını ve düşük gelir grubunun enflasyonun tek haneye düşmesiyle olumlu etkileneceğini bildirdi.

Bakmadan Geçme