• Haberler
  • Memur
  • Teknik hizmetler sınıfı risk tazminatı istiyor

Teknik hizmetler sınıfı risk tazminatı istiyor

Sağlık-Sen'in yayınladığı raporda, sağlık tesislerinde çalışan teknik hizmetler sınıfı (THS) personeline risk tazminatı ödenmesi önerildi. Raporda ayrıca, istihdam eksiklikleri ve mali sorunlara da dikkat çekildi.

Sağlık-Sen, sağlık tesislerinde görev yapan teknik hizmetler sınıfı (THS) çalışanlarının yaşadığı sorunlara yönelik bir toplantı gerçekleştirdi ve sonuç raporunu yayımladı. Raporda, teknik hizmetler personelinin riskli işlerde çalıştığı vurgulanarak, "Risk Tazminatı" ödenmesi gerektiği önerildi.

Risk Tazminatı Önerisi

Raporda, teknik hizmetler sınıfı çalışanlarının iş kazalarına maruz kalma riskinin yüksek olduğuna dikkat çekildi. "Teknik hizmetler sınıfı çalışanları, yaptığı işlerde her an iş kazasına maruz kalabilir. Risk grubu göz önüne alınarak, 'Risk Tazminatı' adı altında yan ödeme verilmelidir" denildi. 

İstihdam ve Mali Sorunlar

Raporda, teknik hizmetler sınıfına yönelik istihdamın düşük olduğuna işaret edildi. “Açılan kadrolarda, kurumların istihdam edeceği çalışanın branşına özellikle dikkat edilmelidir. Teknik hizmetler sınıfı çalışanı istihdamı, teknik hizmete ihtiyaç duyulan her alanda yapılmalıdır” şeklinde ifadeler yer aldı. 

Ayrıca, teknik hizmetler sınıfındaki çalışanların tamamının 3600 ek göstergeden faydalanması gerektiği belirtildi. Tabanda ve teşvik ek ödeme katsayılarının artırılması ve nöbet ücretlerinin iyileştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Öneriler ve Diğer Konular

- Teknik hizmetler sınıfına yönelik görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli aralıklarla yapılması ve kadro sayılarının artırılması gerektiği belirtildi.
- İş sağlığı ve güvenliği için teknik destek sağlanmalı, çalışma koşulları denetlenmelidir.
- Riskli birimlerde çalışan teknik personelin giyim yardımı ve ek ödemeler ile desteklenmesi gerektiği ifade edildi.
- Teknik hizmetler sınıfının görev tanımı mevzuat düzenlemesi ile belirlenmelidir.
- Tıbbi cihaz teknisyenleri ve biyomedikal bölüm çalışanlarının fiil hizmet süresi zammından yararlanması gerektiği önerildi.
- Sağlık Bakanlığı’nda çalışan teknik hizmetler sınıfı çalışanları için "Teknikerler ve Teknisyenler Günü" belirlenmelidir.

Sağlık-Sen'in raporu, sağlık tesislerinde teknik hizmetler sınıfı çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekmekte ve bu sorunların çözümü için çeşitli öneriler sunuyor.

Bakmadan Geçme