• Haberler
  • Memur
  • Teknikerler de 3600 ek göstergeden yararlanmak istiyor

Teknikerler de 3600 ek göstergeden yararlanmak istiyor

Teknik Hizmetler Sınıfı personeli eşiti durumdaki Sağlık Hizmetleri Sınıfı personeline verilen 3600 ek göstergeden yararlanmak istiyor. Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü konuyu daha önce gündeme taşımıştı.

Teknik Hizmetler Sınıfı personeli, Sağlık Hizmetleri Sınıfı personeline tanınan 3600 ek göstergeden yararlanma talebinde bulunuyor. Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü, konuyu gündeme getirerek, teknik hizmetlerde çalışanların ek gösterge dengesizliğine dikkat çekmişti. Ünlü, Sağlık Hizmetleri Sınıfı'nda çalışanlara tanınan avantajın, diğer personel gruplarını rahatsız ettiğini belirtti. Son yapılan düzenlemede, bazı idari görevlerde bulunanların ek göstergelerinin artırıldığının işaret eden Ünlü, Teknik Hizmetler Sınıfı personelinin 2800 ek göstergeyle yetinmesinin ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Ünlü'ün altını çizdiği üzere bu durum, çalışanlar arasında adaletsizlik algısına yol açıyor.

Yazar Ahmet Ünlü, yazsında şu ifadeleri kullanmıştı:

"3600 ek gösterge’den 2 yıllık yükseköğrenim gören eğitim, sağlık ve din hizmetlerinde çalışanlar yararlanabildiği halde teknik hizmetler sınıfında olanların dışarıda bırakılmış olması ister istemez personel grupları arasında rahatsızlığa sebep olmuştur.

Düzenleme sonrasında gelen eleştirilere bakıldığında yapılan düzenlemede bazı hususlara dikkat edilmediği ve dengenin bozulduğu anlaşılmaktadır. Zira eğitim, sağlık ve din hizmetlerinde çalışanlardan iki yıllık öğrenim mezunlarına dahi 3600 ek gösterge verilirken diğer çalışanların dışarda bırakılması ister istemez rahatsızlık oluşturmuştur. Rahatsızlığın boyutu daha da artacakken son anda bazı idari görevlerde bulunanların ek göstergeleri 3600’e yükseltilerek rahatsızlık azaltılmıştır. Bölge müdür yardımcıları ile ilçe müdürleri ve şube müdürleri bu kapsamdadır.

Bu çerçevede, yapılan değişiklikle Teknik Hizmetler Sınıfı cetvelinde; kadroları bu sınıfa dahil olup da yukarıda sayılanlar dışındaki yükseköğrenim mezunları ile Yüksek Tekniker ve Tekniker unvanını almış olanlar için 2800 ek gösterge verilmiştir. Aynı durumdaki Sağlık Hizmetleri sınıfı personeli 3600 ek göstergeden yararlanırken Teknik Hizmetler Sınıfı personelinin yararlanamaması ciddi bir sorun olarak masada durmaktadır.

Sonuç olarak sağlık hizmetleri sınıfında çalışan yükseköğrenim mezunlarına 3600 ek gösterge verilirken teknik hizmetler sınıfında çalışan yükseköğrenim mezunlarına 2800 ek gösterge verilmesi bir rahatsızlık kaynağı olarak önümüze çıkmıştır."

Yorumlar 1
Harran li Memur 02 Mart 2024 18:31

3600 ek gösterge seçim öncesi çıkmadı hayal oldu 2028 kaldı ama 3600 ek gösterge mağdurlarından oy yerine anca yaprak alırlar

Bakmadan Geçme