• Haberler
  • Emekli
  • Temmuzda kiraya yüzde 65, maaşa yüzde 25 zam: Milyonlarca emeklinin maaşı kiranın altında kalacak

Temmuzda kiraya yüzde 65, maaşa yüzde 25 zam: Milyonlarca emeklinin maaşı kiranın altında kalacak

Temmuz ayıyla birlikte kiralar yüzde 65'e varan oranda artarken, memur ve emeklilere yüzde 20-25 arasında zam yapılması bekleniyor. Dar gelirli kesim için maaşlar kira artışlarını karşılamakta yetersiz kalacak.

Temmuz ayında kiralar yüzde 65'e, maaşlar ise yüzde 25'e kadar artacak. Kiralardaki bu yükseliş, özellikle maaşları ve emekli aylıklarını kirada geçinen dar gelirli kesim için büyük bir mali sıkıntı doğuracak.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Temmuz'da kiralar yüzde 65.21 oranında artarken, memur ve emekli maaşlarına yüzde 20-25 arasında zam yapılması bekleniyor. Bu durumda, halihazırda 12 bin lira olan kira miktarı 19 bin 825 liraya, 12 bin lira olan emekli aylığı ise 15 bin 96 lira seviyesine yükselecek.

Zamlar sonrasında milyonlarca işçi, memur ve emeklinin aylık geliri, oturdukları evin kirasını bile karşılayamaz hale gelecek. Kiralardaki yüksek artış nedeniyle maaşlarının büyük bir kısmını kira ödemelerine ayıran dar gelirli vatandaşlar, geçim sıkıntısı yaşayacaklar.

Özellikle asgari ücretliler ve en düşük emekli aylığı alanlar, zamların etkisiyle daha da zor duruma düşecekler. Kiraların yüzde 65.21 oranında artış göstermesi beklenirken, memur ve emeklilere yapılabilecek zam oranları yüzde 20-25 arasında değişiklik gösterebilir.

Temmuz'da kiraya yüzde 65, maaşa yüzde 25 zam: Milyonlarca emeklinin maaşı kiranın altında kalacak.Temmuzda kiraya yüzde 65, maaşa yüzde 25 zam: Milyonlarca emeklinin maaşı kiranın altında kalacak

Bakmadan Geçme