TENMAK Başkanlığına atama

Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli aynı göreve yeniden atandı.

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) ve Yürütme Kurulu Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 683. maddesi gereğince Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli yeniden atandı.

Dr. Karaveli, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun olup, aynı üniversitede Yer Sistem Bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.

Kariyerinde önemli başarılar elde eden Dr. Karaveli, nükleer ve güneş enerjisi üzerine yaptığı çalışmalarla ODTÜ Yılın Tezi Ödülü ve Prof. Dr. Mustafa Parlar Vakfı Yılın Tezi Ödülü'ne layık görüldü. Kasım 2009 – Ağustos 2019 arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Avrupa Birliği Uzmanı olarak görev yapmış, sonrasında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında çeşitli önemli görevlerde bulundu.

Şubat 2024’te Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Dr. Karaveli, aynı zamanda Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili olarak görevlendirildi.  28 Haziran 2024 tarihi itibariyle TENMAK Başkanı olarak görevlendirilen Dr. Karaveli, 10 Ağustos 2024 itibarıyla bu göreve yeniden atandı.

 

Bakmadan Geçme