• Haberler
  • Memur
  • Terör örgütünün TSK'ya sızma şifreleri: 8-9-0-7

Terör örgütünün TSK'ya sızma şifreleri: 8-9-0-7

FETÖ'nün TSK'ya sızma yöntemlerini itiraf eden eski asker doktor, sağlık raporlarındaki barkod sistemine dayalı şifreli yöntemi açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, kapatılan Gülhane Tıp Akademisi'nden doktor Ömer T. itirafçı oldu.

 Sabah gazetesinden Halit Turan'ın haberine göre, 43 yaşındaki doktor, örgüte 1995 yılında katıldığını ve FETÖ'nün mahrem yapılanması içerisinde yer aldığını belirterek, örgütün TSK'ya eleman sızdırma yöntemlerini detaylarıyla anlattı.

Paralel muayene sistemi

İtirafçı, askeri liselere alınacak öğrencilerin sağlık raporlarının, örgüt üyeleri tarafından denetimden geçirildiğini ve düz tabanlık, renk körlüğü gibi askeri okullara girişte engel teşkil edebilecek durumların önceden kontrol edildiğini söyledi. Ömer T., Konya'da bir FETÖ evinde kaldığı dönemde, evdeki üniversite öğrencilerinin kendisini muayene ettiğini, sağlık problemleri olup olmadığını kontrol ettiğini ifade etti. Örgüt, öğrencilerin askeri liselere girişini engelleyen bir sağlık sorunu olmadığını belirledikten sonra, bu kişileri yönlendiriyordu.

Gülen'den ödül aldı

1995 yılında askeri liseye giriş yapan Ömer T., okulda başarılı olması üzerine örgüt tarafından ödüllendirildiğini ve Fetullah Gülen'le Altunizade'deki binada bir araya getirildiğini söyledi. Gülen'in kendisine Swiss Quartz marka bir kol saati hediye ettiğini ve birlikte yemek yediklerini belirten Ömer T., bu görüşmenin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Şifreli sızma yöntemi: 8-9-0-7

Örgütün, TSK'ya eleman sızdırma yöntemlerine ilişkin önemli bilgiler paylaşan itirafçı, 2009 yılında Hava Astsubay Hazırlama Okulu öğrenci alımı görevine verildiğini ve burada örgüt tarafından kendisine özel bir sistemin tanıtıldığını açıkladı. FETÖ'nün, öğrenci sağlık raporlarındaki barkod sistemini kullanarak, barkodun son üç hanesinin toplamının 8-9-0-7 olanların örgüt mensubu olacak şekilde ayarlandığını, buna göre alımların yapıldığını anlattı. Örgüt, bu barkod numaralarına göre hangi öğrencilerin kabul edileceğini ya da eleneceğini belirliyordu.

Mahrem imamlarla ilişki

Ömer T., örgütle olan ilişkisini uzun süre devam ettirdiğini ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne geçtikten sonra da mahrem imamlarla düzenli olarak görüştüğünü belirtti. Ancak, 2010 yılında bir sınav komisyonu görevi kendisine verildiğinde, örgütün tehlikesini daha iyi fark ettiğini ve bu görevden kaçınarak sadece doktorluk mesleğine odaklanma kararı aldığını söyledi. Örgütün, kendisini dini ve manevi gerekçelerle kandırdığını, ancak gerçekte kul hakkı yendiğini anladığını ifade etti.

Mahrem imamları deşifre etti

İtirafçı, FETÖ'nün TSK yapılanmasında yer alan ve kendisiyle ilgilenen birçok mahrem imamı deşifre etti. 1995 yılından itibaren 10 yıl boyunca örgütle bağlantılı olan Ömer T., hem askeri lisede hem de Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde örgüt üyeleriyle olan ilişkisini sürdürdüğünü itiraf etti

Bakmadan Geçme