THY 1000 kabin memuru ile 900 pilot alacak

Türk Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 1000 kabin memuru ve 900 pilot alacaklarını duyurdu, ayrıca şirketin tüm uçaklarında internetin ücretsiz olacağını açıkladı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, yaptığı açıklamada şirketin büyüme planları hakkında detaylar verdi.

Bolat, gelecek dönemde THY'nin 1000 kabin memuru ve 900 pilot alacağını duyurdu. Ayrıca, şirketin filosunu modernleştirme çabalarının bir parçası olarak, önümüzdeki yıllarda internet hizmetini ücretsiz olarak sunacaklarını belirtti. Bolat, bu adımların, şirketin operasyonel kapasitesini genişletmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla atıldığının altını çizdi.

 Bolat, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında soruları yanıtladı.

Rötarların nedenleri

* Havalimanlarında kalkış iznini ve slotları Brüksel'deki Euro Control veriyor. İstanbul'da hava güneşli olduğu halde örneğin Macaristan'da hava muhalefeti olduğunda Euro Control izin vermiyor. Yolcu bunu bilmiyor. Ukrayna'nın hava sahası da kapalı. Bu rötar ve yoğunluğun sebeplerinden biri de bu.

* Hiçbir hava yolu uçaklarının yerde olmasını istemez. Yerde duran uçak firmaya zarar yazar. O yüzden uçakları arka arkaya dizeriz. Avrupa'ya giden bir uçağımız bir iki saat gecikse tüm seferler aksar. Rötarların bir nedeni Avrupa'da yaşanan yoğunluk. Avrupa'daki havalimanları Kovid öncesi seviyesine hala dönemedi.

* 900 pilot, 1000 kabin memuru alacağız

* 2021 yılında 5561 pilotumuz varmış. 2021'den itibaren pilot alımına başladık. Filoyu modernleştireceğiz. 2023 yılını 6755 pilotla bitirmişiz. Neredeyse yeni bir hava yolu filosu kurmuşuz. 1 yıl içinde THY'ye yaklaşık 900 pilot daha alacağız.

* Kabin memuru 2019 yılında 12 bindi. Şu anda da 15 bin kabin memuru var. 1000'e yakın kabin memuru alınacak.

* AJet ilk başladığında iç hat olarak başladı. AJet'in bir misyonu da Ankara'yı 3. büyük turizm başkenti yapmak. Dünyada turizmde bir numara İstanbul. Paris ve Londra'yı geçti.

 

Bakmadan Geçme