• Haberler
  • Memur
  • THY'den İsmailağa'ya milletin cebinden yarım milyon dolarlık bilet kıyağı

THY'den İsmailağa'ya milletin cebinden yarım milyon dolarlık bilet kıyağı

Türk Hava Yolları, İsmailağa Cemaati'ne son dört yılda toplamda 524 bin dolar değerinde bilet hibe etti. THY'nin AK Parti'ye yakın dernek ve vakıflara sağladığı bedava bilet destekleri, tartışmalara neden oldu.

Türk Hava Yolları'nın (THY), AK Parti’ye yakın dernek ve tarikatlara verdiği ücretsiz biletler arasında İsmailağa Cemaati'ne yapılan büyük miktarda destek dikkat çekti. THY’nin sadece İsmailağa Cemaati'ne 4 yıl boyunca toplamda 524 bin dolar değerinde bilet hibe ettiği ortaya çıktı.

Evrensel gazetesinden Bülent Falakoğlu'nun haberine göre, THY'nin İsmailağa Cemaati'ne yönelik hibe ettiği biletlerin yıllara göre dağılımı şöyle:

-2021 Yılı:İsmailağa Derneğine, 132 adet yurt dışı ekonomi sınıfı, 244 adet yurt içi ekonomi sınıfı ve 11 adet hac ve umre uçuşları için ekonomi sınıfı bilet verilmiş. Toplamda 180 bin dolar değerinde bilet desteği sağlanmış.
-2018 Yılı:74 bin dolar.
-2019 Yılı:110 bin dolar.
-2020 Yılı:160 bin dolar.

Falakoğlu’nun haberinde, THY’nin desteklerinin yalnızca İsmailağa ile sınırlı olmadığı, benzer desteklerin diğer AK Parti’ye yakın dernek ve vakıflara da verildiği belirtiliyor. Örneğin, Kültürlerarası Eğitim ve Dostluk Derneği'ne (KADDER) 2021 yılında 1000 adet yurt dışı bileti için yüzde 50 indirim sağlanmış, uçuş başına 150 kg bagaj ve ücretsiz değişiklik hakkı tanınmış.

THY’nin, iktidarla iltisaklı kurumlar arasında yer alan TÜGVA ve Okçular Vakfı gibi diğer vakıf ve derneklere de çeşitli ayrıcalıklar sunduğu ifade ediliyor. 

 

Bakmadan Geçme