• Haberler
  • Aktüel
  • THY Yönetim Kurulu Üyelerinin tutanaklara yansıyan maaşları

THY Yönetim Kurulu Üyelerinin tutanaklara yansıyan maaşları

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyelerinin maaşları en fazla merak edilen konulardan birisi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyelerinin maaşları en fazla merak edilen konuların başında geliyor. 

Yönetim Kurulu üyelerinin maaşlarının neye göre belirlendiği ve hangi kritere bağlandığı THY Genel Kurul Toplantı Tutanakları incelendiğinde açıkça görülüyor.

MEMUR5.COM o tutanakları yayımlıyor:

"7- Gündemin 7. maddesinin görüşülmesine geçildi. Hissedarlardan Türkiye Varlık Fonu temsilcisinin "Yönetim Kurulu üyelerinin net ücretlerinin Kamu İktisadi Teşebbüslerinde görev yapan yönetim kurulu üyeleri için Yüksek Planlama Kurulu'nca (YPK) belirlenen net ücretin 5 (Beş) katı olmasına, YPK kararı ile Kamu İktisadi Teşebbüslerinde görev yapan yönetim kurulu üyeleri için belirlenen ücretlerde artış yapılması halinde bu artırılmış miktarların hesaplamaya esas alınmasına; Yönetim Kurulu üyelerine personele ödenen adette ve zamanlarda denmek üzere net aylık ücretleri tutarında ikramiye verilmesine; mali yıl sonunda tüm bu ödemelerden dolayı oluşacak gelir vergisi tutarının Türk Hava Yolları A.O. tarafından ödemelere dahil edilerek karşılanmasına ve bunların dışında kalan hususlarda "Ücretlendirme Politikası" çerçevesinde hareket edilmesine" yönündeki önergesi okundu.

Hissedarlardan Sn. Sefa İNAN söz alarak; Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretlerinin gelir vergilerinin şirket tarafından değil, Yönetim Kurulu üyeleri tarafından ödenmesinin uygun olacağını dile getirdi.

Yönetim Kurulu'nun ücretlerinin belirlenmesi amacıyla yapılan fiziki ve elektronik oylama sonucunda; Yönetim Kurulu üyelerinin net ücretlerinin Kamu İktisadi Teşebbüslerinde görev yapan yönetim kurulu üyeleri için Yüksek Planlama Kurulu'nca (YPK) belirlenen net ücretin 5 (Beş) katı olmasına, YPK kararı ile Kamu İktisadi Teşebbüslerinde görev yapan yönetim kurulu üyeleri için belirlenen ücretlerde artış yapılması halinde bu artan miktarların hesaplamaya esas alınmasına; Yönetim Kurulu üyelerine personele ödenen adette ve zamanlarda ödenmek üzere net aylık ücretleri tutarında ikramiye verilmesine; mali yıl sonunda tüm bu ödemelerden dolayı oluşacak gelir vergisi tutarının Türk Hava Yolları A.O. tarafından ödemelere dahil edilerek karşılanmasına ve bunların dışında kalan hususlarda "Ücretlendirme Politikası" çerçevesinde hareket edilmesine 692.476.902,57764 kabul oyu ve 250.662.910,497 ret oyu ile oyçokluğu ile karar verildi."

MEMUR5.COM editörü yukarıdaki tutanak maddesinden hareketle THY Yönetim Kurulu üyelerinin maaşlarını hesapladı.

KİT'lerde görev yapan yönetim kurulu üyelerinin 2024 yılındaki maaşı 23.374 TL. Ayrıca bu kişilere iki aylık tutarında da ikramiye ödeniyor. Yani bu kişiler yılda toplam 14 maaş almaktadır. 

Buna göre THY Yönetim Kurulu üyelerinin maaşları 14x5x23.374/12= 136.348 TL olarak hesaplanıyor.

THY Yönetim Kurulu Üyelerinin tutanaklarına yansıyan maaşları

Bakmadan Geçme