Tokat Valiliğine Abdullah Köklü atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Tokat Valiliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı 18 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yer aldı.

 

 

### Cumhurbaşkanlığı'ndan Yeni Atama: Abdullah Köklü Tokat Valisi Olarak Atandı

**Ankara, 17 Temmuz 2024 (Haber Ajansı)** - Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan 2024/217 sayılı karar ile İstanbul-Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Tokat Valiliği'ne atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararname, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince onaylandı.

Abdullah Köklü kimdir?


Bilecik-Bozüyük doğumlu olan Abdullah Köklü, aslen Ankara-Nallıhanlıdır. İlköğrenimini Balıkesir ve Kocaeli'de, ortaöğrenimini ise İstanbul'da tamamladı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Meslek hayatına Kocaeli Kaymakam Adayı olarak başlayan Köklü, vilayet stajını Kocaeli Valiliği'nde, teftiş stajını Rize'de, kaymakam refikliği stajını ise Sakarya-Akyazı'da tamamladı. Ardından Bursa'nın Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde kaymakam vekilliği görevinde bulundu.

2007 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere-Leicester Üniversitesi'ne gönderilen Köklü, burada bir yıl süreyle eğitim aldı. Yurda döndükten sonra Ankara'da kamu diplomasisi ve 93. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla bitirdi.

2009-2011 yıllarında Afyonkarahisar-Hocalar Kaymakamlığı, 2011-2013 yıllarında Artvin-Şavşat Kaymakamlığı, 2013-2016 yıllarında ise Bingöl-Genç Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2016 yılı Aralık ayında İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak atanan Köklü, geçici görevle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Köydes ve Özel İdareler biriminde çalıştı. 2017-2022 yılları arasında Çanakkale Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 

12 Ağustos 2022 tarihinde Bakırköy Kaymakamlığı görevine atandı.

18 Temmuz 2024 Tarihli ve 32605 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Tokat Valiliği görevine atanan Abdullah Köklü, öğretmen Yasemin Hanım ile evli olup, iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme