• Haberler
  • Aktüel
  • Trafik canavarının bayram mesaisi: 55 ölü, 7 bin 331 yaralı

Trafik canavarının bayram mesaisi: 55 ölü, 7 bin 331 yaralı

Ramazan Bayramı tatilinin yedinci gününde, trafik kazalarına bağlı olarak acı bir bilanço ortaya çıktı

Ramazan Bayramı tatilinin yedinci gününde, trafik kazalarına bağlı olarak acı bir bilanço ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tatilin ilk yedi gününde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, bu süre zarfında toplamda 4 bin 370 trafik kazasının gerçekleştiğini, bu kazalarda 55 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 bin 331 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bayram tatilinin sona ermesine az bir süre kala, trafikteki olumsuz durumun arttığına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, vatandaşları aşırı hız, emniyet kemeri ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Trafik polisi ve jandarma trafik birimlerinin, bayram tatili boyunca 24 saat boyunca denetimlerini sürdürdüğünü belirten Yerlikaya, "Bayram tatilinin ilk yedi gününde toplam 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi. Maalesef, bu kazalarda 55 vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 bin 331 vatandaşımız da yaralandı." şeklinde konuştu.

Yerlikaya, dün (12 Nisan) ise 664 trafik kazasının meydana geldiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Trafik Tedbirleri" genelgesinde yer alan, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların İstanbul ve Ankara'ya seyirlerine izin verilmemesi yönündeki tedbire ilişkin bir değişiklik yapıldığını ifade eden Yerlikaya, yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan araçların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda seyahat edebileceklerini ve zorunlu durumlarda ana arterlerde en kısa süreyle bulunabileceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme