• Haberler
  • Memur
  • 'TRT AKP ve MHP'yi 2 bin 562, CHP'yi ise 42 dakika vermiş'

'TRT AKP ve MHP'yi 2 bin 562, CHP'yi ise 42 dakika vermiş'

CHP lideri Özgür Özel, TRT Genel Müdürüne hitaben 'Burnunuzdan fitil fitil getireceğim'' diyen Özel, kurumun yayın politikasını eleştirirken 'Sakın ola TRT çalışanına bir şey demeyin' ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne’de katıldığı halk buluşmasında konuştu. "TRT 1 Ocak’tan bu yana AKP ve MHP’yi 2 bin 562, CHP’yi  ise 42 dakika vermiş" diyerek TRT Genel Müdürü Mehmed Zahid Sobacı'yı hedef alan Özel, "Burnunuzdan fitil fitil getireceğim" mesajı verdi.

Özel, “Bugün bu konuşmamızı belli televizyonlar yayınlıyor ama hepimizin vergisini verdiği, TRT payını ödediğimiz devletin resmi televizyonu TRT bu mitingi yayınlamıyor." dedi. Özel, TRT'nin AK Parti ve MHP'ye 2 bin 562 dakika, CHP'ye ise sadece 42 dakika yayın verdiğini belirterek eleştirilerini sürdürdü. TRT'nin tavrını sert bir dille eleştiren Özel, "Muhabirinin eline sağlık emeğine sağlık ama bak benim elime bak. Bunu yapan TRT Genel Müdürü. Er ya da geç Özgür Özel senin alnını karışlayacak." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel şunları kaydetti:

‘Sakın ola TRT çalışanına bir şey demeyin’

“Bugün bu konuşmamızı belli televizyonlar yayınlıyor ama hepimizin vergisini verdiği, TRT payını ödediğimiz devletin resmi televizyonu TRT bu mitingi yayınlamıyor. Önce şunu söyleyelim. TRT hepimizin, Cumhuriyetin kurumu, hepimizin göz bebeği çalışanları var. Sakın ola TRT’nin çalışanına bir şey demeyin. Onların da içi yanıyor. Bütün gün burada çalışıyor, yolluyor ama kullanmıyorlar.

TRT Genel Müdürü Sobacı'dan Avrupalı Yayıncılara 'terörizme karşı durma' çağrısı

TRT Genel Müdürü Mehmed Zahid Zobacı, Özel'in eleştirilerinden nasibini aldı. 

1 Ocak’tan bugüne kadar TRT, Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’nin yapmış olduğu yayınları 2 bin 562 dakika vermiş. Bizi 42 dakika vermiş. Onların Ak Parti’nin Ankara, İstanbul, İzmir adaylarını her gün 15’er dakika veriyor, bizim adaylarımızı daha 1 dakika bile vermediler. Bu TRT, en son ne yaptı biliyor muşunuz?”

‘TRT Genel Müdürü, er ya da geç Özgür Özel senin alnını karışlayacak’

“Deminden hep beraber söylediğiniz İşimiz Gücümüz Türkiye filmimizi 20 gün önce teslim ettik. Hukuk servisinde 20 gün cevap vermediler. Her sorduğumuzda inceliyoruz dediler. Yahu filmde ne var? Barış Manço’nun şarkısı var telif hakkı ödenmiş. Ekrem Başkan esnafın kepengini kaldırıyor. Mansur Başkan yoksulun veresiye defterini kapatıyor diye çağrı yapmış bir seçmenimiz kapatmış ona teşekkür ediyor. Cemil Başkan böyle güzel gençlerle gitar çalıyor akşam İzmir’de, kadınlar güvenle oturuyor. Tekirdağ’dan Candan Başkan bir sanayi şirketindeki kadın emekçileri ziyaret ediyor. Topuklu efemiz seradaki teyzelere sarılıyor. Bunda ne sakınca olabilir? Ak Parti filmini teslim etmiş, ertesi gün yayına alıyorlar. Biz tekrar başvurduk. Bizim yayınımızı neden yapmıyorsunuz dedik, Mart ayı için rezervasyonumuz doldu dediler. Şimdi TRT’ye söylüyorum. Muhabirinin eline sağlık emeğine sağlık ama bak benim elime bak. Bunu yapan TRT Genel Müdürü. Er ya da geç Özgür Özel senin alnını karışlayacak. Hadi verme bakalım. Hodri meydan. Bunlar bir bir kenara yazılır. Vicdanı olan herkese soruyorum. CHP’liden vergiyi alıp TRT’ye veriyorsunuz. Parasıyla yayınlamıyorsunuz. TRT olarak devletin televizyonu Ak Parti’yi, MHP’yi yayınlayacaksın CHP’yi yayınlamıyorsun. Senin de sana o talimatı verenin de bunu burnundan fitil fitil getirmezsem benim de adım Özgür Özel değil, bunu böyle bilin.”

Silivri'de de eleştirdi

Özgür Özel, İstanbul Silivri'deki halk buluşmasında ise TRT bağlamında kamu yayıncılık anlayışına ve iktidara yönelik eleştirilerini şöyle dile getirdi:

"Reklam çekiyoruz, gördünüz değil mi reklamı? Ekrem Başkan kepenk kaldırıyor. Mansur Başkan veresiye defterini kapatıyor. Topuklu efe seraları geziyor. Candan Yüceer gitmiş emekçilerle kucaklaşıyor. İzmir’de Cemil Tugay’ın yöneteceği kentte, genç kadınlar özürce eğlenebiliyor. Ama bu filmi parasını verip yayınlatıyoruz ya. ATV, AHaber, Tayyip Beye yakın kanallar yayınlamıyor. Canları sağolsun çünkü onlar özel kanal. Ben size başkasını şikayet etmeye geldim. Sizin vergilerinizden maaş alanlar, TRT payı ile geçinenler. TRT’ye 20 gün önce reklam filmimizi yolladık. İnceleyeceğiz dediler. Bir gün süren inceleme 20 gün sürdü. Günü geldi, hadi dedik. Her gün sorduk, inceleme sürüyor. O sırada AKP reklam yaptı, yolladı. Bir günde onayladılar, tıkır tıkır oynatıyorlar. 25 gün geçti, Barış Manço’nun şarkısından, Ekrem Başkanın kepenk açmasından, Mansur Başkanın veresiye defterinden ne buldularsa yayınlamıyorlar. Bir yazı daha yazdık. Dediler ki mart ayındaki rezervasyonlarımız doldu. Şimdi bu kamu yayıncılığı, burada bir şeyi hatırlatayım. TRT’nin muhabirini görürsünüz, kameramanını görürsünüz, onlar alınlarının teriyle çalışan, hepimize emanet gazeteciler. Sakın bir şey demeyin ama TRT’ye bu talimatı verenin de o genel müdürün de günü gelince alnını karışlamazsam namussuzum, şerefsizim. Günü gelecek, o genel müdür de, bu talimatı veren de AKP’nin televizyonuymuş gibi devletin televizyonunu kullanan da, kullandırtan da bunun hesabını verecek."

Bakmadan Geçme