• Haberler
  • Memur
  • 'TSK personelinin özlük hakları her geçen gün kötüleşiyor'

'TSK personelinin özlük hakları her geçen gün kötüleşiyor'

CH Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, TSK personelin özlük haklarının her geçen gün daha da kötüleştiğini bildirdi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) personelin özlük haklarının her geçen gün daha da kötüleştiğini bildirdi. 

Bağcıoğlu, yaptığı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde fedakarlık ve görev zorluğu dikkate alındığında, muvazzaf personelin özlük haklarında yaşanan olumsuz durum her geçen gün daha da kötüleşmektedir” ifadelerini kullandı. 

Bağcıoğlu, teknoloji ve gelişmişlik çağında, savunma sanayii ve silah teknolojilerinin önemine dikkat çekerken, nitelikli personelin eksikliğinin ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı. Özellikle ABD Hava Kuvvetleri ve İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri’nde yaşanan personel zafiyetlerinden örnekler vererek, gelişmiş ülkelerin bu sorunları gidermek için yeni tedbirler aldığını ifade etti.

Ayrıca TSK personelinin lojman sıkıntısı nedeniyle maaşlarının büyük bir kısmını kiraya vermek zorunda kaldığını belirten Bağcıoğlu, emekli olan personelin de maddi zorluklar yaşadığını dile getirdi. Uzun yıllar hizmet etmiş astsubayların, taahhüt edilen tazminatlarını alamadığını ve ek iş yapmak zorunda kaldığını aktardı.

Bağcıoğlu, işsizlik nedeniyle şu an için personel temininde sıkıntı yaşanmadığını ancak genç neslin, maddi ve manevi sorunları göz önünde bulundurarak TSK’yı tercih etme eğiliminde olamayabileceğini belirtti.

Bakmadan Geçme