• Haberler
  • Memur
  • 'TTK atamaları liyakatle yapılmalı, siyasi etkiden uzak olmalı'

'TTK atamaları liyakatle yapılmalı, siyasi etkiden uzak olmalı'

GMİS Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) siyasi etkiden uzak, liyakate dayalı atamaların yapılması gerektiğini vurguladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) yönelik son atamalara ve bu atamaların yol açtığı tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeşil, TTK'da yapılan atamaların liyakate dayalı olması gerektiğini belirterek, kurumun siyasi etkilerle anılmasından rahatsız olduklarını ifade etti. 

Hakan Yeşil, "Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak siyasi etkiden tamamen arındırılmış, liyakate dayalı atamaların yapılmasını savunuyoruz. Son dönemdeki bazı atamaların TTK'da iş barışını ve hiyerarşik düzeni olumsuz etkilediğini gözlemliyoruz" dedi. Yeşil, TTK’nın işleyişine zarar verebilecek atamaların önlenmesi gerektiğini vurguladı.

 GMİS Başkanı Yeşil, TTK’da işçilerin yıllardır terfi ve görevde yükselme hakları için mücadele ettiğini hatırlatarak, siyasi etkilerle yapılacak atamaların kurumsal düzeni bozacağını belirtti. "Kurumun büyümesi ve gelişmesi için liyakate dayalı atamaların yapılması elzemdir" diyen Yeşil, yetkilileri bu konuda daha hassas davranmaya çağırdı.
Yeşil ayrıca, TTK’da makine ve teçhizat eksikliğinin işlerin yavaşlamasına neden olduğunu, aynı zamanda işçi eksikliği bulunduğunu ifade etti. Bu açıkların kapatılması için kuruma yeniden işçi alımı gerektiğini söyledi.

GMİS, TTK’da siyasi atamaların kuruma zarar vereceğini belirterek, Türkiye’nin bu önemli kurumunun siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğini savunuyor.

Bakmadan Geçme