• Haberler
  • Memur
  • Türk Büro-Sen: 700 bin taşeron işçisine kadro var, 140 bin YHS'liye kadro yok

Türk Büro-Sen: 700 bin taşeron işçisine kadro var, 140 bin YHS'liye kadro yok

Türk Büro-Sen '700 bin taşeron işçisine kadro var, 140 bin YHS'liye kadro yok! Kabul etmiyoruz. #YHSKadroBekliyor' mesajı verdi.

Türk Büro-Sen, yardımcı hizmetler sınıfına (YHS) mensup çalışanların sorunlarını gündemde tutmaya devam ediyor. Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan bir dizi paylaşımda, "700 bin taşeron işçisine kadro var, 140 bin YHS'liye kadro yok! Kabul etmiyoruz. #YHSKadroBekliyor” mesajı verildi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de konuya ilişkin şu paylaşımda bulunmuştu: 

Sendikanın diğer sosyal medya paylaşımları ise şöyle:

“Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının mağduriyeti giderilsin #YHSKadroBekliyor

13 yıl Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı açmayan kurumlar eli ile mağdur edilen YHS'li kardeşlerimizin mağduriyeti son bulsun #YHSKadroBekliyor

Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanları eğitim durumlarına uygun olarak Teknik Hizmetler veya Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilsin #YHSKadroBekliyor

Miadı dolmuş, Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı #YHSKadroBekliyor

700 bin taşeron işçisine kadro var, 140 bin YHS'liye kadro yok! Kabul etmiyoruz. #YHSKadroBekliyor”

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de dün akşam konuya ilişkin şu paylaşımda bulunmuştu:

"YHS personelinin gerek mali haklarının gerekse özlük haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde düzenlenmesi gerekmektedir. Yardımcı hizmetlilerin sorunları kamu personel rejiminin kanayan yarasıdır. Bu mağduriyet mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.

Mali hakları kısıtlanmış, özlük hakları kırpılmış, her türlü haktan mahrum bırakılmış yardımcı hizmetliler GİH kadrosuna geçirilmelidir."

Yardımcı hizmetler sınıfına kimler giriyor?

Kamu kurumlarında görev yapan hizmetli, kaloriferci, bekçi, bahçıvan, aşçı gibi kadrolar yardımcı hizmetler sınıfında bulunmaktadır. Ancak, bu kadrolar belirli bir görev tanımına bağlı olmadığından, bir hizmetli aynı zamanda kaloriferci, bekçi, bahçıvan ve aşçı olarak görev yapabilmektedir.

Devlet Memurları Kanunu'ndaki yeri

Kanuna göre, yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda çeşitli yardımcı görevleri üstlenmektedir. Bu görevler arasında yazı ve dosya dağıtımı, müracaat sahiplerini karşılama, temizlik, aydınlatma, ısıtma işleri, ilaçlama, hastane temizliği ve bakımı gibi işler bulunmaktadır. Ancak bu sınıfa dahil personelin yapması gereken hizmetler, üçüncü şahıslara ihale yoluyla yaptırılabilmektedir.

Bu sınıftaki personelin yerine getirdiği hizmetlerin üçüncü şahıslara ihale yoluyla yaptırılması mümkündür. 

Bakmadan Geçme