• Haberler
  • Memur
  • Türk Büro-Sen'den SGK'deki atamalarda belirli bir hiyerarşi gözetilmesi talebi

Türk Büro-Sen'den SGK'deki atamalarda belirli bir hiyerarşi gözetilmesi talebi

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki idarecilerin sorunlarını Kurum Başkanı Dr. Raci Kaya'ya ilettiklerini duyurdu. Güney, Kaya'nın olumlu yaklaşımını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

 

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) görev yapan personel ile ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Güney, paylaşımında, daha önce Kurum Başkanına ilettikleri sorunlarının çözümü için yürüttükleri çalışmalar kapsamında, bugün de kurumda görev yapan idarecilerin sorun ve taleplerini Kurum Başkanı Dr. Raci Kaya'ya ilettiklerini belirtti. Güney, Başkan Kaya'nın olumlu yaklaşımı için teşekkür etti.

Yazılı açıklamasında da Güney, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki idarecilerin mali ve özlük haklarına ilişkin taleplerini ilettiklerini vurguladı. Kurumun yenilikçi ve insan odaklı bir yapıya sahip olduğunu ancak bazı mali ve özlük haklarının kayba uğramış olmasının kurumsal huzursuzluğa yol açtığını belirtti. Güney, personel atamaları ve iş yoğunluğu gibi konulara da değindi ve çözüm için önerilerini dile getirdi.

Güney'in açıklaması şöyle:

"Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki idarecilerin mali ve özlük haklarına ilişkin taleplerimizi Kurum Başkanı Dr. Raci Kaya'ya ilettik. Kurum, toplumun her kesimine yenilikçi ve insan odaklı bir hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren dinamik bir yapıya sahiptir. Ancak, 666 sayılı KHK ile bazı mali ve özlük hakları kayıplara uğramış, bu durum kurumsal bir huzursuzluğa sebep olmuştur. Bu süreçte, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) süreci ve artan iş yoğunluğu dikkat çekmektedir. Ayrıca, yapılan personel atamaları il içi liçeler arasında net ve açık olmayan görev tanımlarıyla Merkezlerde personel sorunlarına yol açmaktadır. Bu nedenle, Kurumda atamalarda belirli bir hiyerarşi gözetilmesi, idarecilere yüz yüze hizmet içi eğitimlerin verilmesi ve verimliliği artırmak için video konferans eğitimlerinin yerinde yapılması gibi taleplerimizi Kurum Başkanı Dr. Raci Kaya'ya ilettik."

Bakmadan Geçme