• Haberler
  • Memur
  • Türk Büro-Sen: Kamu personel rejimini bütün görmeyen düzenlemeler zarar verir

Türk Büro-Sen: Kamu personel rejimini bütün görmeyen düzenlemeler zarar verir

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney, 'Kamu hizmeti ve kamu personel rejimini bütün olarak görmeyen düzenlemeler fayda yerine zarar verir' açıklamasında bulundu.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney, kamu personel rejimini eleştiren önemli açıklamalarda bulundu. Güney, "Kamu hizmeti ve kamu personel rejimini bütün olarak görmeyen düzenlemeler fayda yerine zarar verir" açıklaması yapdı.

Türkeş Güney, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine iyileştirme yapılırken kamu personel rejiminin tamamını kapsamayan, belirli bir meslek veya hizmet grubuna yapılan düzenlemelerin sorunları çözmek yerine yeni sorunları beraberinde getirdiğini belirtti. Güney, özel düzenlemeler nedeniyle kamu personel rejiminde dezavantajlı grupların, kamu mühendis ve avukatlarının, 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanamamış memurların ve YHS mensuplarının haklı taleplerinin çözüm beklediğini vurguladı.

Güney, emekli memur maaşlarındaki adaletsizliklere de dikkat çekerek, Temmuz 2023'te görev maaşı ile emekli maaşı arasındaki yüzde 30'a varan uçurumun ve 2008 öncesi ve sonrası ayrımından doğan hak kayıplarının telafi edilmediğini ifade etti. Kamu personel ücret sisteminin yamalarla daha da bozulduğunu ve içinden çıkılmaz hale geldiğini söyleyen Güney, belirli meslek gruplarına özel düzenlemelerin haklı, makul ve açıklanabilir olmadığını belirtti.

Güney, "Kamu hizmeti ve kamu personel rejimi bir ve bütündür. Düzenlemeler bütüne yönelik yapılmalıdır. Hak ve adalet ölçüsü ve duygusu bunu emreder" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bakmadan Geçme