Türk Eğitim-Sen 32 yaşında

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sendikanın 32. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sendikanın 32. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Geylan, “Türk Eğitim-Sen, her durumda iyiyi, güzeli, doğruyu, yardımlaşmayı ve dayanışmayı öngören; yüreğinde hoşgörüyü eksik etmeyen, adalet çizgisinden şaşmayan eğitim çalışanlarının kuruluşudur. Duruşu, eylemleri, söylemleri ile eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisidir. Büyük bir sevdanın, büyük bir mücadelenin adıdır. Sendikamızın 32. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Daha nicelerini görmek dileğiyle” dedi.

Geylan, sorunların çözümü, hakların kazanımı ve mevcut hakların korunması için örgütlü mücadelenin şart olduğunu vurgulayarak, "Bir grup fedakâr eğitim çalışanı, 18 Haziran 1992'de Türk Eğitim-Sen’e hayat vererek, kutlu mücadelenin fişeğini ateşlemiş oldu. Eğitim çalışanları, omuz omuza mücadele edebilecekleri, her koşulda haklarını talep edebilecekleri sendikanın Türk Eğitim-Sen olduğunu çok iyi biliyorlardı. Sendikamızın çatısı altında buluşan üyelerimiz, her zaman birlik olmanın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın gücünü hissetmişlerdir. ‘Ben’ değil, ‘Biz’ olma bilincini örgütlü mücadelenin temel şartı olarak kabul etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Geylan, 32 yıldır temsil ettikleri kesimin bir mensubu olmaktan gurur duyduklarını ve Türk milletinin hissiyatına tercüman olmak için gece-gündüz çalıştıklarını belirtti. “Türkiye için varız’ diyenlerin oluşturduğu Türk Eğitim-Sen’in temel amaçlarından biri, üyelerinin hak ve kazanımlarını korumanın yanı sıra ülkemizin gelişmesine katkı sunmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk;  ‘Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur’ der. Biz de ülkemiz için her zamankinden daha fazla çalışmak, sendikacılığın kutup yıldızı Türk Eğitim-Sen’i geleceğe en başarılı şekilde taşımak için her türlü gayreti sergiliyoruz. Amacımız gelecek nesillere güzel bir miras bırakmaktır. Davasına Türk milletine sevdalı, inanmışların bir araya gelerek oluşturduğu Türk Eğitim-Sen, sağa sola sapmadan, kimsenin karşısında el pençe divan durmadan yoluna devam etmektedir, edecektir.”

 

Bakmadan Geçme