• Haberler
  • Memur
  • Türk-Eğitim-Sen: Akademik zam kaçınılmazdır

Türk-Eğitim-Sen: Akademik zam kaçınılmazdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan, 'Tüm üniversite çalışanlarının problemlerinin çözüldüğü, beklentilerinin karşılandığı ve daha verimli eğitim hizmetinin verildiği yeni bir dönemin başlangıcı olmasını umuyorum' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan, 2024-2025 akademik yılının açılışı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yeni eğitim yılının tüm üniversite çalışanları için hayırlı olmasını diledi. Geylan, “Tüm üniversite çalışanlarının problemlerinin çözüldüğü, beklentilerinin karşılandığı ve daha verimli eğitim hizmetinin verildiği yeni bir dönemin başlangıcı olmasını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Geylan, akademik zamın kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Bilim insanlarımızın ekonomik koşulları mesleki onurlarına yakışır şekilde düzeltilsin. Akademik yeterliliği sağlayan tüm akademisyenlerimize hak ettikleri kadrolar kadro ve kontenjan sınırı olmaksızın tahsis edilsin. İdari personelin nakil ve tayin sorunları giderilsin” şeklinde konuştu.

Ayrıca, üniversite çalışanlarının görevde yükselme süreçlerinin liyakat ve yazılı sınav esasına göre yürütülmesi gerektiğini belirten Geylan, üniversite yönetimlerinde siyasal, sendikal ve sosyal ötekileştirmelere son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme