• Haberler
  • İşçi
  • Türk-İş Başkanı: 40 senedir böyle bir sıkıntı hatırlamıyorum

Türk-İş Başkanı: 40 senedir böyle bir sıkıntı hatırlamıyorum

Kocaeli'deki bazı özel okullara yönelik açılan soruşturma kapsamında, Doğa Koleji (Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri AŞ) rekabeti ihlal ettiği iddialarına karşı Rekabet Kurulunda sözlü savunma yaptı nihai karar 15 gün içinde açıklanacak.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ülke genelinde gerçekleştirilen işçi eylemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Atalay, işçilerin yaşadığı sıkıntıların nedenleri arasında hayat pahalılığını, vergi sorunlarını ve emeklilerin ile taşeron işçilerin içinde bulunduğu durumu sıraladı. 

Atalay, "Bunu ülkeyi yönetenlere bugüne kadar müzakere yoluyla anlatmaya gayret ettik. Maalesef bugüne kadar müspet bir cevap alamadık" şeklinde konuştu. 

"Sözleşmede Aldığımız Ücret 6 Ayda Eridi"

Sincan Bakım Şefliği'nde yapılan eyleme katılan Atalay, 1-1,5 yıl önce imzalanan sözleşmede belirlenen ücretin altı ay içinde eridiğini ifade etti. "Şu anda öyle bir noktadayız ki, ben 40 senedir böyle bir sıkıntı hatırlamıyorum" diyen Atalay, 30 yılı aşkın deneyime sahip işçilerin bile benzer bir durumla karşılaşmadığını vurguladı. Ayrıca, son bir yılda işçilerin %40'ının ek iş yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Eylemlerinin sorunlar çözülene kadar devam edeceğini söyleyen Atalay, Ankara'da planladıkları büyük mitingin tarihinin 1 Ekim'deki Başkanlar Kurulu'nda netleşeceğini, ancak 20 Ekim'i geçmeyeceğini aktardı. 

TCDD 2. Bölge Müdürlüğü girişinde düzenlenen eyleme katılan Atalay, işçilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti. 

Bu eylemler, işçilerin haklarını savunmak ve yaşam standartlarını yükseltmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakmadan Geçme