• Haberler
  • İşçi
  • TÜRK-İŞ işçi ve emeklilerin sorunları için meydanlara inecek

TÜRK-İŞ işçi ve emeklilerin sorunları için meydanlara inecek

TÜRK-İŞ, işçi ve emeklilerin ekonomik sorunlarını gündeme getirmek amacıyla 20 Ağustos'ta kitlesel basın açıklaması yapacak ve 26 Ağustos ile 3 Eylül'de büyük açık hava mitingleri düzenleyecek. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, sorunların çözümü için müzakere çağrısında bulundu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, 6 Ağustos günü TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'nun toplantısında yapılan değerlendirmeler ve yönetim kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda işçi ve emeklilerin karşılaştığı ekonomik sorunlara dikkat çekmek üzere bir dizi eylem planı açıkladı. Ağar, 20 Ağustos'ta 81 il ve bölge temsilcileriyle kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını, 26 Ağustos'ta Çerkezköy'de ve 3 Eylül'de Zonguldak'ta kitlesel açık hava mitingleri düzenleyeceklerini duyurdu.

Toplantıda konuşan Ağar, işçilerin çalışma düzeninin bozulduğunu, enflasyonun dengesiz seyri nedeniyle sorunların yaşandığını ve emeklilik sisteminin dağıldığını belirtti. Vergideki adaletsizliklerin ve kamudaki taşeron işçi sorunlarının da büyüdüğünü vurgulayan Ağar, asgari ücretin üzerinde maaş alanların bile geçim zorluğu çektiğini ifade etti. Ağar, TÜRK-İŞ'in bu sorunları çözmek için müzakere çağrısında bulunurken, taleplerinin karşılanmaması durumunda üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını da belirtti. 

"Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik ve güvencesiz çalıştırma sorunları altında ezilmeyeceğiz" diyen Ağar, kadroya giren işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ve kamuda taşeron işçiliğin sona erdirilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme