• Haberler
  • İşçi
  • Türk-İş: Temmuzda kamu işçisinin aldığı yüzde 25'lik zam diğer işçilere de uygulansın

Türk-İş: Temmuzda kamu işçisinin aldığı yüzde 25'lik zam diğer işçilere de uygulansın

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, '12 ay çalışıyoruz, 1,5 ayını vergiye veriyoruz. Vergiyle ve ücretlerle ilgili ciddi sıkıntılarımız var' dedi ve temmuz ayında kamu işçilerinin aldığı $,73'lük zammın diğer işçilere de uygulanmasını talep etti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin vergi yükü ve düşük ücretlerden kaynaklanan sıkıntılarına dikkat çekerek adalet talep etti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Şeker-İş Sendikası'nın düzenlediği "Enflasyonda Atalet, Ücrette Sefalet, Vergide Adalet Arayışı Sempozyumu"na katılarak işçilerin ekonomik olarak zor durumda olduğunu ifade etti. Kamuda işçilerin ortalama ücretlerinin vergi yüküyle eridiğini belirten Atalay, "12 ay çalışıyoruz, 1,5 ayını vergiye veriyoruz. Vergiyle ve ücretlerle ilgili ciddi sıkıntılarımız var" dedi. 

Atalay, işçilerin aldıkları ücretlerle geçinmekte zorlandığını, bu durumun aile içindeki huzuru da olumsuz etkilediğini vurguladı. Ayrıca, işçilerin aldığı zam oranlarının yetersiz olduğunu ifade ederek, Temmuz ayında kamu işçilerinin aldığı %24,73'lük zammın diğer işçilere de uygulanmasını talep etti.

Adil Vergi Sistemi Çağrısı

Sempozyumda konuşan Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, mevcut vergi sisteminin dar gelirli kesimleri daha fazla mağdur ettiğini söyledi. "Obez vergi sisteminin diyet zamanı gelmiştir" diyen Gök, düşük gelirli kesimlerin üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti. Gök, sürdürülebilir yaşam ücreti politikalarının tüm işçileri kapsayacak şekilde tasarlanması gerektiğini de vurguladı.

Bakmadan Geçme