• Haberler
  • İşçi
  • TÜRK-İŞ'ten dev 'Zordayız Geçinemiyoruz' mitingi: 2 bin otobüsle Ankara'ya...

TÜRK-İŞ'ten dev 'Zordayız Geçinemiyoruz' mitingi: 2 bin otobüsle Ankara'ya...

Ergün Atalay, 'Zordayız Geçinemiyoruz' sloganıyla düzenlenecek Emek Buluşması Mitingi için Ankara dışından 2 bin otobüsle yaklaşık 90 bin kişinin katılacağını duyurdu. Atalay, mitingde emeklilere, asgari ücretlilere ve taşeron işçilere söz vereceklerini açıkladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Zordayız Geçinemiyoruz" sloganıyla düzenlenecek Emek Buluşması Mitingi için Ankara dışından 2 bin otobüsle yaklaşık 90 bin kişinin katılacağını duyurdu. Atalay, mitingde emeklilere, asgari ücretlilere ve taşeron işçilere söz vereceklerini bildirdi.

20 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek olan "Zordayız Geçinemiyoruz" Emek Buluşması için TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2 bin otobüsle yaklaşık 90 bin kişinin geleceğini bildirdi. Atalay, basın toplantısında emeklilerin, asgari ücretlilerin ve taşeron işçilerin kürsüden konuşacağını belirtti.

Atalay, 9 Temmuz’da TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK’in ortak açıklamasında yer alan taleplerin hükümet tarafından dikkate alınmadığını vurguladı. Özellikle vergide adalet ve enflasyon konularına dikkat çeken Atalay, işçi ve emekçilerin bu talepler için ısrarla mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Çalışma hayatının önemli sorunları gündemde

Atalay, çalışma hayatında yaşanan sorunları sıralayarak, hükümetin taleplere dönüş yapmamasına tepki gösterdi. Özellikle örgütlenme, işten çıkarmalar, ücret dengesizlikleri ve kayıt dışı istihdam gibi konuların çözülmediğine dikkat çekti. "Emekçiler olarak dayanma gücümüz kalmadı" diyen Atalay, mitingin işçi ve emekçilerin taleplerini daha güçlü bir şekilde dile getireceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme