• Haberler
  • Aktüel
  • 'Türkiye en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden biri'

'Türkiye en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden biri'

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin sağlıkta dünyanın en iyi hizmet sunan ülkelerinden biri olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık alanında kaydettiği ilerlemeleri vurgulayarak, son 23 yılda sağlık hizmetlerinin gelişimini daha da ileriye taşıyacaklarını belirtti. Kırşehir’de çeşitli programlara katılan Memişoğlu, “Türkiye, sağlık alanında dünyanın en iyi hizmeti sunan ülkelerden biri. Hem sağlık hizmetlerini erişilebilir kılacağız hem de sağlık bilgisi ve teknolojisini üreten bir ülke olacağız” dedi.

Memişoğlu, Kırşehir’de bir dizi program kapsamında Valiliği ziyaret ettikten sonra İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantının ardından AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Bakan, daha sonra Kırşehir'de yapımı devam eden ve yüzde 70’i tamamlanmış olan yeni Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatını ziyaret etti. Bakan Memişoğlu, 400 yataklı hastanenin önümüzdeki yıl hizmete girmesinin planlandığını belirtti. “Kırşehir, sağlık hizmetlerinde iyi bir noktada ve bu durumu daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz” diyen Memişoğlu, şehrin sağlık alanında önemli merkezlerden biri olacağına vurgu yaptı.

Ayrıca mevcut hastanenin hizmet vermeye devam edeceğini ve temel sağlık hizmetlerinin daha da geliştirileceğini belirten Bakan Memişoğlu, "Birinci basamak sağlık hizmetlerini Kırşehir’de daha ileriye taşıyacağız" dedi.

Sağlıkta Gelişim ve Yeni Hedefler

Bakan Memişoğlu, sağlık alanında yapılan büyük gelişmeleri daha ileriye taşımak için çalıştıklarını ve özellikle koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik verdiklerini dile getirdi. Yetkisiz sağlık hizmeti sunan kişi ve kuruluşların engelleneceğini ifade eden Memişoğlu, "Sağlıkta yapılan illegal uygulamalara karşı gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz" dedi. Türkiye’nin sağlık hizmetleri açısından dünyada önemli bir konuma geldiğini belirten Memişoğlu, bu başarıyı daha da ileri taşımak için çaba harcadıklarını söyledi.

Sağlık Turizmi ve Gelecekteki Hedefler

Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki başarısına da değinerek, "Diğer ülkelerden gelen insanlara sağlık hizmeti sunuyoruz ve bu hizmeti en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi. Türkiye’nin sağlıkta son 20 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Bakan, bu süreci daha da ileri taşıyacaklarını söyledi. Ayrıca, Türkiye’nin sadece sağlık hizmeti sunan değil, aynı zamanda sağlık bilgisini ve teknolojisini üreten bir ülke olmayı hedeflediğini belirtti.

"Cumhurbaşkanımızın önderliğinde belirlenen yolda ilerleyerek, sağlık alanında daha da başarılı olacağız" diyen Memişoğlu, sağlık sektörünün Türkiye’nin güçlü olduğu bir alan olduğunu ve bu gücü daha da pekiştirmek için çalışmaların süreceğini söyledi.

Bakmadan Geçme