Türkiye enflasyonda lider ülkeler liginde

Türkiye Mart 2024 itibarıyla yıllık tüketici enflasyonunda dünyada dördüncü sırada yer alıyor.

Trading Economics'in verilerine göre, Türkiye Mart 2024 itibarıyla yıllık tüketici enflasyonunda dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Arjantin, yüzde 288'lik enflasyon oranıyla listenin zirvesinde yer alırken, Suriye ve Lübnan sırasıyla yüzde 140 ve yüzde 123 ile ikinci ve üçüncü sıraları işgal ediyor. Türkiye ise yüzde 68,5'lik bir enflasyon oranıyla dördüncü sırada yer alıyor.

Avrupa'da ise Türkiye, enflasyonun en yüksek olduğu ülke olarak öne çıkıyor. AB üyesi veya aday ülkeler arasında enflasyonun en yüksek olduğu ikinci ülke ise yüzde 6,6 ile Romanya olarak belirtiliyor. Ancak Romanya, dünya genelinde 43. sırada yer alıyor.

Türkiye'nin enflasyonunun yüksekliği, bazı Afrika ülkelerinin durumundan kötü olmasına rağmen, son verilere göre Türkiye'nin önünde bulunan Afrika ülkesi bulunmuyor. Sudan, yüzde 63,3'lük enflasyon oranıyla altıncı sırada yer alırken, Zimbabve, Etiyopya ve Pakistan da Türkiye'nin üzerinde yer alıyor. Zimbabve yüzde 55,3, Etiyopya yüzde 26,2 ve Pakistan yüzde 20,7'lik enflasyon oranlarına sahip.

Bakmadan Geçme