• Haberler
  • Memur
  • Türkiye güzeli doktor İdil Bilgen atandığı Yayladere'de göreve başlamadı

Türkiye güzeli doktor İdil Bilgen atandığı Yayladere'de göreve başlamadı

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda Türkiye Güzeli seçilen İdil Bilgen, Bingöl'ün Yayladere ilçesine doktor olarak atandı ancak üzerinden 15 gün geçmesine rağmen göreve başlamadı.

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda Türkiye Güzeli unvanını kazanan ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yeni mezun olan Doktor İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında Bingöl’ün 2 bin 304 nüfuslu Yayladere ilçesine doktor olarak atandı. Atama, 9 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşti.

Bilgen, atandığı Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi’nde 15 gün içinde göreve başlaması gereken süreyi doldurmasına rağmen herhangi bir başvuruda bulunmadı. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Bilgen’in bu süre zarfında İl Sağlık Müdürlüğü’ne mazeret dilekçesi vermemesi durumunda, 2 ay içinde bu dilekçeyi iletmesi gerektiği belirtildi.

Eğer belirtilen sürede mazeret dilekçesi verilmezse, Bilgen’in bir sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına katılmak için 6 ay beklemesi gerekecek. Bu durum, hem sağlık hizmetleri açısından hem de genç doktorun kariyeri açısından önemli bir belirsizlik yaratmış durumda.

Yayladere’nin, Türkiye’nin nüfus bakımından en küçük üçüncü ilçesi olduğu ve 1650 rakımda bulunduğu düşünüldüğünde, İdil Bilgen’in bu görevi üstlenip üstlenmeyeceği merakla bekleniyor. İlçede sağlık hizmetlerinin yeterliliği ve doktor ihtiyacının yüksek olduğu biliniyor.

İdil Bilgen’in, şöhreti ve sosyal medya etkisiyle dikkat çekmesi, görevini ne zaman üstleneceği konusunda çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Toplumda, genç doktorun atandığı görevle ilgili tartışmalar sürerken, Bilgen’in sağlık alanındaki kariyer planlamaları da sorgulanmaya başlandı.

Bakmadan Geçme