• Haberler
  • Memur
  • Türkiye Kamu-Sen: Enflasyon maaşları eritiyor, çalışanı rahatlatacak tek unsur refah payı

Türkiye Kamu-Sen: Enflasyon maaşları eritiyor, çalışanı rahatlatacak tek unsur refah payı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yüksek enflasyon nedeniyle maaş artışlarının yetersiz kaldığını ve bu durumun çalışanların hayat standartlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

 

Enflasyonun etkisi altında eriyen maaşları rahatlatmak için refah payının bir zorunluluk olduğunu belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yüksek enflasyon dönemlerinde yapılan maaş artışlarının enflasyonun gerisinde kalması nedeniyle emeğiyle geçinen kesimin hayat standartlarının düşmeye devam ettiğini ifade etti. Kahveci, memur ve emeklilerin üzerindeki ekonomik yükün hafifletilmesi gerektiğini, bunun için maaşlara ek zam yapılması ve refah payı ödenmesi gerektiğini vurguladı.

TÜİK'in temmuz ayına ilişkin verilerine göre, mal ve hizmet fiyatları ortalama %3,23 artarken yıllık enflasyon %61,78 olarak belirlendi. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılan %10 oranındaki artış, enflasyon karşısında etkisini kaybetti ve maaşlarda ciddi bir erime yaşandı. Mutfak masraflarındaki artış, doğalgaz, elektrik zamları ve kiraların etkisiyle, memurların gerçek alım gücünün çok daha fazla azaldığı gözlemleniyor.

 

Bakmadan Geçme