• Haberler
  • Memur
  • TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında şehit olanların kimlikleri belli oldu

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında şehit olanların kimlikleri belli oldu

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında beş vatandaş şehit oldu şehitlerden dördü TUSAŞ çalışanı, biri ise taksi şoförüydü.

Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında şehit olan beş vatandaşın kimlikleri tespit edildi. Şehitlerden dört kişinin TUSAŞ'ta çalıştığı, bir kişinin ise saldırı sırasında taksi şoförü olduğu öğrenildi.

Şehit olanlar arasında kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, makina mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan yer alırken, taksi şoförü Murat Arslan da saldırıda hayatını kaybetti. Saldırı sırasında Zahide Güçlü'nün eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği belirtildi. 

Saldırıda yaralanan 22 kişi, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Teröristlerin Kahramankazan ilçe merkezindeki bir taksi durağından bindikleri araçta, Murat Arslan'ı öldürerek cesedini bagaja sakladıkları bildirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte yaralıları Etlik Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti. Yılmaz, terörü lanetleyerek, "Bu menfur olayda beş şehidimiz ve 22 yaralımız var. Yaralıların çoğu iyi durumda" dedi. 

Yılmaz, güvenlik güçlerinin hızla müdahalede bulunduğunu ve teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma sürecine dair detaylı çalışmaların sürdüğünü belirtti. Yılmaz, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Bakmadan Geçme