Üç çocuğa asgari ücret kadar destek

Türkiye'de 1965'te 7 olan doğurganlık hızının 2023'te 1,51'e inmesi ve Türkiye'nin bu konuda ilk defa OECD ülkeleri ortalamasının altına düşmesi üzerine AK Parti, doğum oranını artırmayı öncelikli hedefi olarak gündeme aldı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, Türkiye'nin nüfus artışındaki yavaşlamaya karşı alınacak önlemler arasında önemli kararlar alındı.

Türkiye gazetesinden Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'in sunumuyla doğum oranlarının artırılması için çeşitli tedbirler ele alındı. Bu çerçevede, üç çocuğa sahip olan ailelere asgari ücret tutarında 17 bin lira bakım desteği sağlanması, tüp bebek tedavi desteğinde yaş sınırının 45'e çıkarılması, çocukların okula başlamasına kadar annelere kısmi çalışma hakkı verilmesi gibi adımların yanı sıra, doğum parasının güncellenerek artırılması da öneriler arasında yer aldı.

Bu politika setleriyle, kamu destekli çocuk bakım hizmetlerinin teşvik edilmesi ve doğum maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme