• Haberler
  • Aktüel
  • Üç hafta sonra Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündeminde neler var?

Üç hafta sonra Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündeminde neler var?

Toplantının ana gündem maddesi, Ortadoğu'da artan gerilim olacak.

Kabine, 3 haftalık aranın ardından bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabineksi toplantısının ana gündem maddesi, Ortadoğu'da artan gerilim olacak. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesi, İran'ın İsrail'e yapacağı belirtilen misilleme ve İsrail'in Gazze başta olmak üzere Lübnan'a yönelik saldırıları ele alınacak. Türkiye'nin bölgedeki ateşi azaltmak için atabileceği diplomatik çabalar değerlendirilecek.

Kabinenin bir diğer önemli başlığı ise geçen hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen esir takası olacak. ABD ve Rusya arasında, MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen 26 kişilik takas, kabinede değerlendirilecek. Ayrıca, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden artan tansiyonu düşürmek için atacağı diplomatik adımlar da konuşulacak.

Terörle mücadele de kabinenin değişmeyen başlıklarından. Geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen ve 25 hedefin imha edildiği operasyon da gündemde olacak. Yeni operasyonlara ilişkin adımlar da değerlendirilecek.

Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında devam eden denetimlerin yanı sıra, enflasyonla mücadelenin de kabinede konuşulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

Bakmadan Geçme