Ücretli öğretmenler yaz tatili ile işsiz kaldı

Ücretli öğretmenler, yaz tatili süresince işsiz kalarak ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Kadrolu atama eksikliği ve düşük ücretler nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti çözüm bekliyorlar.

Ücretli öğretmenler, uzun süredir yaşadıkları mağduriyetlerin üstüne yaz tatiliyle birlikte işsizlikle karşı karşıya kalmış durumdalar.

Milli Gazete'den Mehmet Fahri Özkan'ın haberine göre, eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte sigortaları da sona eren bu öğretmenler, hem ekonomik hem de sosyal açıdan zorlu bir süreçten geçiyorlar. Kadrolu atama eksikliği ve düşük ücretler nedeniyle eğitim sistemine katkıda bulunmak isteyen bu öğretmenler, meslektaşlarıyla aynı işi yapmalarına rağmen farklı koşullarda çalıştıkları için adaletsizlik hissediyorlar.

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Ücretli öğretmenler için yaz tatili işsizlik dönemi demek. Sigortaları kesildiği için işsizlik maaşına dahi başvuramıyorlar. Bu durum, hem maddi hem de manevi olarak onları zorluyor. Ücretli öğretmenlik yaparak büyük emek veren bu insanların mesleklerine sahip çıkılması ve adaletli bir düzenleme yapılması gerekiyor."

Öğretmenler, sadece işsizlikle değil, emeklilik hakları konusunda da sorunlar yaşıyorlar. Emektar ücretli öğretmenlerin emeklilik süreçlerinin düzenlenmesi ve hak ettikleri sosyal güvencenin sağlanması konusunda da çözüm bekliyorlar. Bu bağlamda, eğitim çalışanlarının talepleri ve yaşadıkları zorluklar, kamuoyunun ve ilgili kurumların dikkatine sunulmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme