• Haberler
  • Memur
  • 'Üniversite öğrencisi eğitimi için böbreğini satmak istedi iddiası gerçek değil'

'Üniversite öğrencisi eğitimi için böbreğini satmak istedi iddiası gerçek değil'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, üniversite öğrencisinin böbreğini satmak istediği yönündeki iddiaların gerçek olmadığını ve bu bilgilerin manipülasyon amaçlı yayıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan "Bir üniversite öğrencisi, CİMER'e başvurup, eğitimini devam ettirebilmesi için böbreğini satmak istedi" iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Merkezden yapılan açıklamada, bu iddianın manipülasyon amaçlı yayıldığı vurgulandı.

Açıklamada, bahse konu öğrencinin İstanbul'daki bir vakıf üniversitesinde tam burslu eğitim aldığı, bir kamu görevlisi ile ev arkadaşlığı yaptığı ve tatil dönemlerinde boş zamanlarını çalışarak değerlendirdiği belirtildi. Ayrıca öğrencinin aile fertlerinin, maddi olarak çocuklarına destek verdikleri ve finansal açıdan herhangi bir sıkıntı yaşatmadıkları ifade edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunun bu tür manipülasyonlara itibar etmemesi gerektiğini duyurdu.

Bakmadan Geçme