Ünlü doktor kaçak ilaç satmakla itham ediliyor

Televizyon programlarına çıkan tanınmış bir doktor, kaçak ilaç ticareti operasyonunda tutuklananlar arasında yer aldı.

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen kaçak ilaç operasyonunda, tanınmış bir doktorun da tutuklanmasıyla soruşturmanın boyutu genişliyor.

TRT'den Şeyma Vural'ın haberi...

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü organize suç operasyonunda, İstanbul merkezli 6 ilde kaçak ilaç ticareti yaptığı iddia edilen bir ağ çökertildi. Doktorlar, ecza deposu sahipleri ve güzellik uzmanlarının da aralarında bulunduğu 20 şüpheli yakalandı. Operasyonda 5 şüpheli, kaçakçılık ve halk sağlığını tehdit etme suçlamalarıyla tutuklandı.

Ünlü doktorun rolü ortaya çıktı

Gözaltına alınanlar arasında, televizyon programlarına uzman hekim olarak katılan, sosyal medyada estetik ve güzellik üzerine içerikler üreten bir doktorun da olduğu açıklandı. Söz konusu doktorun, ünvanını kullanarak elde ettiği ilaçları güzellik merkezlerine yasadışı yollarla sattığı iddia edildi. Tutuklanan doktorun klinik hizmetleri de durduruldu.

Sahte ve usulsüz ilaçlar ele geçirildi

Soruşturma kapsamında, ilaçların usulsüz olarak ecza depolarından temin edildiği ve kullanma izni olmayan güzellik merkezlerine satıldığı tespit edildi. Ele geçirilen ilaçlar arasında sahte ürünlerin de bulunduğu belirtildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde 1547 adet botoks ve dolgu ürünü, çeşitli tıbbi ilaçlar, dijital materyaller ve yurtdışına kaçırılmaya çalışılan ilaçlara ait evraklar bulundu.

Şüpheliler 3 ay boyunca adım adım takip edildi, yazışmalar ve hesap hareketleri incelendi. Uzak Doğu’ya kaçak ilaç gönderildiğine dair dekontlar da soruşturmada ele geçirilen önemli deliller arasında yer aldı. Halk sağlığına tehdit oluşturup oluşturmadığı ise ilerleyen günlerde açıklanacak raporlarla netlik kazanacak.

 

Bakmadan Geçme