• Haberler
  • Memur
  • Ünlü Yargıtay savcısı maç sonrası darbedildi, 1 saldırgan gözaltında

Ünlü Yargıtay savcısı maç sonrası darbedildi, 1 saldırgan gözaltında

Fenerbahçe-Alanyaspor maçı sonrası İstanbul'da Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e otoparkta saldıran iki kişiden biri yakalandı, firari şüpheli her yerde aranıyor.

İstanbul'da Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen, otoparkta iki kişi tarafından saldırıya uğradı. Otopark sırası beklerken araçtan inen E.G ve T.T İlgün isimli şahıslar, savcı İşçimen’e hakaretler savurarak yumruk ve tekmelerle saldırdı. Yere düşen savcıyı darp etmeye devam eden şüpheliler, çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından Kadıköy İskele Polis Merkezi'ne giden savcı İşçimen, darp raporu alarak saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Polis ekipleri, otopark kameralarını inceleyerek saldırganların kimliklerini tespit etti ve savcı İşçimen, şüphelileri polis merkezinde teşhis etti.

Yapılan incelemede, saldırganlardan T.T İlgün'ün yakalandığı ve diğer şüpheli E.G'nin ise firari olduğu belirlendi. E.G'nin 7 suç kaydının bulunduğu öğrenildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’e yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, savcıya geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Tunç, adli sürecin yakından takip edildiğini de vurguladı.

Savcı İşçimen’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri firari şüpheli E.G’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Tunç şunları kaydetti:

"İstanbul Kadıköy’de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen’e yapılan fiziksel saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Yargıtay Cumhuriyet Savcımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.

Bizleri ve yargı camiamızı derinden üzen saldırıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır."

Bakmadan Geçme