Üsküdar-Samandıra metrosunda yaşanan 32 saatlik gecikmenin sebebi ne?

İstanbul'un önemli ulaşım projelerinden biri olan Üsküdar-Samandıra metrosunda yaşanan 32 saatlik gecikmenin sebebi belli oldu.

  • 98

İstanbul'un önemli ulaşım projelerinden biri olan Üsküdar-Samandıra metrosunda yaşanan 32 saatlik gecikmenin sebebi belli oldu. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'un ilk sürücüsüz metro hattı olan bu metro hattında, 21 Nisan'ı 22 Nisan'a bağlayan gece yapılan eğitim sürüşünde iki trenin kafa kafaya çarpışması sonucu yaşanan zararlar nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşandı.

 

Üsküdar-Samandıra metrosu, İstanbul'un Anadolu yakasının ikinci metrosu olma özelliğini taşırken, aynı zamanda şehrin ilk sürücüsüz metro hattı olarak da dikkat çekiyor. Hattın Üsküdar - Yamanevler arasındaki ilk bölümü 15 Aralık 2017'de, ikinci etabı olan Yamanevler-Çekmeköy ise 21 Ekim 2018'de hizmete girdi. En son 16 Mart 2024'te Çekmeköy ile Samandıra arasındaki uzatma etabı açılarak hizmete başladı.

Ancak, bu önemli metro hattı, yeni bir sorunla gündeme geldi. Dün sabah saatlerinden itibaren seferlerde yaşanan gecikme ve arızalar, Metro İstanbul tarafından "teknik arıza" ve "zorunlu bakım çalışması" olarak açıklandı. Atunizade istasyonunda aktarmalı olarak sürdürülen seferler nedeniyle metro istasyonunda oluşan kalabalık, gündemin ana maddelerinden biri haline geldi.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, yaşanan problemle ilgili detaylar şöyle belirtildi: “M5 hattı Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan’ı 22 Nisan’a bağlayan gece, işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam etmektedir. Zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanması ve 25 Nisan sabahı itibarıyla normal işletmeye geçilmesi planlanmaktadır.”

25 Nisan sabahına kadar seferlerin Üsküdar ile Altunizade istasyonları arasında 15 dakikada bir yapılacağı açıklandı. Ayrıca, bölgede oluşabilecek yoğunluğa karşı İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenleneceği belirtildi.

 

Bakmadan Geçme