• Haberler
  • Memur
  • Vakıflardan Bakan Yerlikaya'nın oğlunun 6 bin 719 lira kira bedeline ilişkin açıklama

Vakıflardan Bakan Yerlikaya'nın oğlunun 6 bin 719 lira kira bedeline ilişkin açıklama

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bakan Yerlikaya'nın oğlunun kiraladığı dairenin 2019 yılında ihale ile kiralandığını ve her yıl % kira artışı yapıldığını açıkladı. Dairenin kira bedeli, 2024 yılı sonunda emsal değerine getirilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın oğlunun kiraladığı daire hakkında çıkan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, 2019 yılında ihale yoluyla kiralanan daire için her yıl yüzde 25 kira artışı yapıldığı ve kira sözleşmesinin 2024 yılı sonunda beşinci yılını dolduracağı belirtildi. Dairenin kira bedelinin, emsal değerine uygun olarak yeniden değerlendirileceği ifade edildi.

VGM'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"VGM, mazbut vakıflara ait taşınmazların yönetiminden sorumlu olup, kiraların yasal mevzuat ve piyasa koşullarına göre adil ve şeffaf bir şekilde belirlendiği vurgulanmıştır. Kurumumuz, özel bütçeli bir kamu kurumu olarak, Borçlar Kanunu hükümlerine uygun şekilde, kiracılarımızla yapılan sözleşmeleri özel hukuk kapsamında gerçekleştirmekte ve tüm kiralama işlemlerinde adil, şeffaf ve hakkaniyetli hareket etmektedir."

Açıklamada ayrıca, İstanbul'daki söz konusu taşınmazın "ecdat mülkleri"nden olduğu ve yönetiminin kurum tarafından yapıldığı belirtildi.

"Haberde geçen söz konusu daire, 2019 yılında ihale ile kiralanmış olup her yıl %25 kira artırımı yapılmıştır. 2024 yılı sonunda da beşinci yılını dolduracak ve emsal değerine getirilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tüm kiralama işlemlerinde adil, şeffaf ve hakkaniyetli hareket etmektedir."

 

Bakmadan Geçme