..Ve İmamoğlu ile Yavaş göreve başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni dönem görevlerine başladı.

31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığı yarışında CHP Türkiye'nin birinci partisi oldu. Bu başarıda en büyük pay sahibi en büyük iki ilindi: İstanbul ve Ankara.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonuçlarına göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, yüzde 51,14 oy oranıyla toplamda 4.432.862 oy alarak birinci oldu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Murat Kurum ise yüzde 39,59 oy oranıyla 3.431.588 oy alarak ikinci sırada yer aldı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Mansur Yavaş yüzde 60,44 oy oranıyla 1.999.281 oy alarak birinci sırada yer aldı. Yavaş, rakibi Altınok'a yaklaşık yüzde 30 fark atarak ipi göğüsledi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Turgut Altınok yüzde 31,68 oy oranıyla 1.048.076 oy ile ikinci oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni dönem görevlerine başladı. İmamoğlu, göreve başlama töreninin ardından yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebini tekrarladı ve "Sandalye kırık olmasın yeter" dedi. Yavaş ise mazbatasını aldıktan sonra düzenlenen törende Ankara'daki diğer belediye başkanlarına "Gelin birlikte yönetelim" mesajı verdi.

İmamoğlu, göreve başlamasının ardından İBB binası önünde toplanan çalışanlara hitap etti. Konuşmasında, hükümetle iş birliği yapma çağrısında bulunan İmamoğlu, "Artık merkezi hükümetin engellemelerini ne ben ne halkımız kabul edemeyiz. İstanbul halkı, bence başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, önünde bekleyen onlarca dosyayı bir an önce imzalamasını ve belediyelerin önündeki engellemelerin aşılmasını bekliyor" dedi.

İmamoğlu, projelerin hızla ilerlemesi için hükümetten onay beklediklerini belirtti. "Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattı, metrobüs aracı alımı, Kömürcüoda Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisine -ki Avrupa'da en büyüğü- bir an önce onay verin" çağrısında bulundu.

"Açık ve net söyleyeyim; milletimiz birbiriyle uyumlu çalışan siyasi partileri, birbiriyle millet lehine iş yapan siyasi partilerin bireylerini tarih boyunca onore etmiştir. Ne zaman diler ve arzu ederseniz, İstanbul’un geleceğini, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sizinle konuşmaya hazır bir Ekrem İmamoğlu var. Randevu talebimi yineliyorum. Bakalım ne olacak? Sandalye kırık olmasın yeter" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise mazbatasını almasının ardından yaptığı konuşmada, Ankara halkına teşekkür ederek, "Allah utandırmasın. İnşallah bizler yine aynı şekilde hesap verebilen, şeffaf, açık bir şekilde ortak akılla hareket eden bir belediyeciliğe, sosyal belediyeciliğe aynen devam edip, gerçek belediyeciliğin bizim yaptığımız belediyecilik olduğunu; asfalt ve betondan plastik üretilen şey asla ne bir proje ne bir belediyecilik olmadığını söylemiştim" dedi.

Yavaş, önceki dönemde belediye meclisinde yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, "El ele verelim, Ankara halkı bizi hizmet emek için seçti, dolayısıyla farklı partilerden seçilmemiz önemli değildir, seçim bitmiştir, artık bir araya gelme zamanıdır. Gelin birlikte Ankara’nın tümüne hizmet edelim" çağrısını tekrarladı.

Bakmadan Geçme