• Haberler
  • Aktüel
  • ..Ve Meta Türkiye'nin şartlarını kabul etti, Instagram açıldı

..Ve Meta Türkiye'nin şartlarını kabul etti, Instagram açıldı

Türkiye'de 2 Ağustos'tan bu yana kapalı olan Instagram saat 21:30 itibarıyla erişime açıldı

Instagram'a erişim konusunda günlerdir beklenen açıklama nihayet geldi. Türkiye'de 2 Ağustos'tan bu yana erişime kapatılan Instagram 10 Ağustos saat 21.30 itibarıyla erişime açıldı.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Meta'nın Türkiye'nin taleplerini kabul ettiğini duyurdu. Uraloğlu, Meta'nın, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle bağlantılı paylaşımları Instagram platformundan kaldırmayı taahhüt ettiğini belirtti. 

Uraloğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Instagram’a yönelik erişim engelinin saat 21.30 itibarıyla kaldırılacağını duyurdu. Uraloğlu’nun açıklamaları, Meta Platforms ile yapılan görüşmelerin ardından geldi. 

 

Bakan Uraloğlu, Instagram erişim engelinin kaldırılması kararını, META Platforms yetkilileriyle yürütülen görüşmelerin bir sonucu olarak açıkladı. Uraloğlu’nun belirttiğine göre, Instagram yetkilileri katalog suçlar çerçevesindeki taleplerin karşılanacağına ve kullanıcı hakları ile hesap güvenliğinin korunacağına dair güvence verdiler. 

Görüşmelerde, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun olarak katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların hızlı bir şekilde kaldırılacağı ifade edildi. Ayrıca, Türkiye vatandaşlarına ait sosyal medya hesaplarının herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacağı ve haksız yere kapatılan hesapların tekrar erişime açılacağı vurgulandı. 

Uraloğlu, terörle mücadele kapsamında PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesapların ve bu örgütler lehine propaganda içeren içeriklerin META Platforms tarafından titizlikle denetleneceğini belirtti. Terör propagandası ve yasa dışı içeriklerle mücadelede etkin bir yaklaşım sergileneceği ifade edildi. 

Saat 21.30 itibarıyla Instagram’ın kademeli olarak erişime açıldığı duyuruldu. Bakan Uraloğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Instagram’a erişim engeli kaldırılmıştır." şeklinde bilgi verdi.

Uraloğlu'nun ilk açıklamalarının satırbaşları:

▪"PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesaplar ve paylaşımlar kaldırılacaktır."

▪"Türkiye Cumhuriyeti yasaları dahilinde suç olan paylaşımların kaldırılması hususunda Instagram, hukuk sistemimize riayet edecektir."

▪"Türk kullanıcıların hesapları ve hakları güvence altına alınacaktır."

▪"Hesaplar Instagram tarafından kapatılmadan ya da kısıtlanmadan önce uyarı alacaktır."

▪"Uyarı yapılmaksızın kapatılan hesaplar yeniden erişime açılacaktır."

▪"Silinen hesaplar hususunda vatandaşlarımızın hakları gözetilecek, adil bir süreç işletilecektir."

▪"Herhangi yasal bir problem yaşandığı takdirde, Instagram, yetkililer ile ivedi şekilde iletişime geçecektir."

*▪"Instagram, 21.30'da erişime açılacaktır."

 

Bakmadan Geçme