• Haberler
  • Memur
  • Vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıklar kapatıldı

Vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıklar kapatıldı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile vergi dairesi başkanlıkları kapatılarak defterdarlık unvanı altında Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın taşra teşkilatında önemli bir dönüşüm gerçekleşti. Temmuz ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Düzenleme ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatında bulunan defterdarlıklar ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) taşra teşkilatında bulunan vergi dairesi başkanlıkları birleştirilerek tek çatı altında toplandı.

Yeni Yapı


Düzenleme kapsamında, 29 ildeki vergi dairesi başkanlıkları kapatılarak defterdarlık unvanını aldı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlandı. Bu değişiklikle birlikte, vergi dairesi başkanlığı olmayan 52 ilde ise yeni defterdarlıklar kuruldu. Bakanlık taşra teşkilatında bulunan Muhasebat ve Muhakemat birimleri de aynen korunarak doğrudan GİB'e bağlı olarak çalışacak şekilde yeniden yapılandırıldı.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Kapatıldı


Ayrıca İstanbul’da bulunan ve büyük mükelleflere hizmet veren Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı da kaldırıldı. Bu değişiklikler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf ve etkinlik artırma amaçlı olarak açıkladığı reformlar kapsamında hayata geçirildi.

Yeni düzenleme ile Gelir İdaresi Başkanlığı, ülke genelinde tek tip bir örgüt yapısına kavuştu. Bu adım, vergi hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulmasını amaçlıyor.

Bakmadan Geçme