Vergi dairesinde rüşvet baskını: 2 kamu görevlisi tutuklandı

  • 115

İstanbul'da vergi borcu bulunan bir kişiyi tehdit ederek rüşvet istediği ortaya çıkan vergi dairesi görevlisi iki kişi, mali şube ekiplerinin düzenlediği operasyonla suçüstü yakalandı. Mağdur, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak vergi dairesinde çalışan vergi uzmanı ve icra memurunun, borcu nedeniyle hesaplarına bloke konulacağını, ancak bu kararı rüşvet karşılığında erteleyebileceklerini söylediklerini belirtti. Mağdurun şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin mağdura 20 bin lira karşılığında hesabına bloke konulmayacağını söylediklerini, mağdurun bu parayı verdikten sonra şüphelilerin daha fazla para istediğini tespit etti. Şüpheliler, 5 Nisan'da Esenyurt'taki mağdurun iş yerine giderek parayı elden teslim aldı. Mağdurun iş birliğiyle, polis ekipleri şüphelilerin aracını takip ederek suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu, toplamda 15 bin lira nakit para (5 bin lira ve soruşturmaya konu olan 10 bin lira), 1 sarı zarf içinde lastikli desteler halinde toplam 11 bin 820 lira ve 200 dolar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Bakmadan Geçme