• Haberler
  • Memur
  • Vergi müfettişleri teyakkuzda: IBAN'a at dönemi bitiyor

Vergi müfettişleri teyakkuzda: IBAN'a at dönemi bitiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelerin kredi kartı yerine IBAN üzerinden ödeme istemlerini denetlemeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelerin kredi kartı yerine IBAN üzerinden ödeme istemlerini denetlemeye başladı. Vergi müfettişleri, sürekli olarak farklı kişilerden gelen havaleleri izleyerek cezalandırma yoluna gidecek.

Son zamanlarda işletmelerin IBAN üzerinden ödeme talep etmelerine ilişkin artan şikayetler dikkat çekti. Maliye, bu yöntemi kullanan işletmelerin faaliyetlerini takibe aldı. Vergi müfettişleri, sık sık para gönderilen banka hesaplarını incelemeye aldı. Ayrıca Maliye'nin gelir ve harcamalar arasındaki uyumu değerlendiren analizlerini hızlandırdığı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sıkça tartışılan 'IBAN ile ödeme' işlemlerini yakından izliyor. Bazı işletmelerin son dönemlerde ödemeleri kredi veya banka kartı yerine IBAN aracılığıyla talep ettiği şeklinde artan şikayetler dikkate alındı. Bu yöntemle, işletmelerin banka ve POS cihazı komisyonlarından kaçındığı ve gelirlerini kayıt dışı tuttuğu belirtiliyor.

NTV'nin haberine göre, vergi müfettişleri, kart kullanmak yerine IBAN üzerinden havale isteyen işletmeleri izlemeye aldı. İşletmelerin IBAN'a havale yaparak fiş ve fatura düzenlemekten kaçındığı ifade ediliyor.

Maliye'nin kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında çalışmalarını hızlandırdığına vurgu yapılırken, alınan tedbirlerin KDV, gelir vergisi ve kurumlar vergisinde kayıpların önüne geçmeyi amaçladığı belirtiliyor. Sürekli olarak farklı kişilerden hesaplara para gönderen banka hesabı sahiplerine ceza uygulanacağı bildiriliyor. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın gelir ve harcamalar arasında uyumsuzluk tespit ettiği kişilere yönelik analizlerini hızlandırdığı da ifade ediliyor. Kamu bankaları tarafından kredi kartı komisyon oranlarında yapılan indirim de bu sürecin bir parçası olarak öne çıkıyor. Banka ve kredi kartı komisyon oranlarının yüzde 3.56'dan yüzde 2.39'a düşürüldüğü belirtiliyor.

Bakmadan Geçme