• Haberler
  • Memur
  • Yaz kursları ve yaz okulları tarihleri açıklandı

Yaz kursları ve yaz okulları tarihleri açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz dönemi ve eğitim öğretim dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) e-Kılavuzu'nu yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz dönemi ve eğitim öğretim dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) e-Kılavuzu’nu yayınladı.

Yaz Dönemi ve Yaz Okulları Tarihleri

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, 15 Mayıs'ta yayınlanan DYK e-Kılavuzu’na göre, yaz dönemi kursları ve yaz okullarının 1 Temmuz - 29 Ağustos tarihleri arasında, eğitim ve öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarının ise 2 Eylül 2024 - 6 Haziran 2025 tarihleri arasında açılacağı belirtildi.

Bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak yaz okulları, 2-12’nci sınıflar arasında öğrenim gören öğrenciler için düzenlenecek. Öğrenciler spor, görsel sanatlar, bilişim ve müzik alanlarında kurslara başvurabilecek.

Yaz Okulu Kursları ve Alanları

Açıklamada, yaz okullarında açılacak kurslar saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün olarak planlanacak. Öğretmen ve öğrenciler bulundukları yerleşim biriminde kurslara katılabilecek. Yaz okulu derslerinin alt alanları şu şekilde sıralandı:

- Spor: Atletizm, Basketbol, Okçuluk, Futbol, Yüzme, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Satranç.
- Görsel Sanatlar: Resim, Ebru Sanatı, Sanat ve Tasarım, Hat Sanatı, Fotoğrafçılık.
- Müzik: Gitar, Keman, Piyano/Org, Bağlama/Saz, Ud/Kanun, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Melodika.
- Bilişim: Yazılım, Robotik Kodlama, Ofis Programları, Arduino Programlama, Bilgisayarda Doküman Hazırlama, Bilgisayara Giriş.

Başvuru Tarihleri ve Detayları

Bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak yaz okullarına öğrenci ve öğretmen başvuruları 3-12 Haziran tarihleri arasında alınacak. Kurslar 1 Temmuz'da başlayacak ve 29 Ağustos'ta sona erecek.

Kurslara katılmak isteyen öğrenciler, [e-Kurs](https://e-kurs.meb.gov.tr) internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek. Öğrenciler, kurs merkezince belirlenen derslerden tercihte bulunarak başvurularını tamamlayacak.

 

Bakmadan Geçme