• Haberler
  • Memur
  • Yazılıda 90 alanları bile mülakatta elemişler

Yazılıda 90 alanları bile mülakatta elemişler

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sözlü sınavında, yazılı sınavda 90 puan alan adaylar bile mülakatta elendi ve sonuçların adil olmadığına dair tepkiler yükseldi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 24 Haziran-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen görevde yükselme sözlü sınavı, yazılı sınavda yüksek puan alan adayların mülakatta başarısız sayılması tepki topladı.

Birgün gazetesinden Işıl Çalışkan'ın haberine göre, yazılı sınavda 90 puanın üzerinde almasına rağmen mülakatta elenen kamu emekçileri, sonuçların adil olmadığını ve mülakat sisteminin şeffaflık açısından eksiklikler taşıdığını belirtti. Sınava katılan Folklor Araştırmacısı ve Kültür Sanat-Sen Denizli Temsilcisi Serdar Çimen, yaşadığı sorunları ve mülakat sürecinin adaletsizliğini detaylı bir şekilde anlatarak, hangi soruların mesleki yeterlilikle ilgili olmadığını ifade etti.

Çimen, mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini ve mevcut uygulamanın ciddi haksızlıklar içerdiğini vurguladı. Konuya dair eleştiriler TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca tarafından da dile getirildi.

 Karaca, mülakatın kaldırılmasının bir namus borcu olduğunu belirtti. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ise mülakatlarda liyakat yerine torpil uygulamalarının olduğunu söyledi.

 

Bakmadan Geçme